Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Socialsekreterare

Din roll

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda barn och ungas behov av skydd, stöd och vård. Du kommer också samarbeta nära vår mottagnings- och insatsgrupp. Arbetet förutsätter samverkan internt med andra enheter och förvaltningar samt externt med syftet att erbjuda ett samordnat stöd till Lidingöborna.

På enheten arbetar vi med inspiration av Signs of Safety och Motiverande samtal (MI) är en grundsten i vårt förhållningssätt. Vid behov erbjuder vi därför grundutbildningar i dessa metoder och förhållningssätt för nyanställda.

Din profil

Vi söker dig som är socionom. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga. Som person tycker du att socialt arbete är viktigt och givande samt delar vår värdering att insatser bäst utformas i samverkan kring den enskilde. Du kan sätta dig in i andra människors situation och trivs med att ha många varierade uppgifter i gång samtidigt. Vidare kan du hantera situationer på ett konstruktivt sätt, har ett gott omdöme i arbetet och vill bidra i enhetens metodutveckling.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. Vi förväntar oss att du bidrar med engagemang, ett professionellt förhållningssätt och att du tar initiativ för att ständigt utveckla dig och verksamheten.

Om Lidingö stad

Vi erbjuder en arbetsplats med ett nära chefsstöd. Vi har extern handledning och vi erbjuder även friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Arbetsplatsen är Lidingö stadshus som ligger endast 15 minuter från T-centralen. För att komma hit tar du antingen bilen, bussen från Ropsten, pendelbåten eller varför inte cykeln över bron. Oavsett valet av resväg, så ligger Lidingö mer centralt än vad många tror.

Vi tillhör omsorgs- och socialförvaltningen som är en av våra sex förvaltningar i Lidingö stad. Hos oss arbetar cirka 800 medarbetare med att stötta våra invånare i livets alla skeenden. Vi jobbar med äldreomsorg, socialpsykiatri, funktionsnedsättning samt individ och familjeomsorg. Vi sätter alltid individens behov i centrum.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

För tjänsten erfordras ett utdrag från polisens belastningsregister.

Välkommen till Lidingö stad! Här kan du njuta av närheten till natur & skärgård. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder utvecklingsmöjligheter. Vi vill ständigt förbättras och strävar efter att vara en lärande organisation i framkant. Om du delar vår passion för utvecklande ledarskap, ett aktivt medarbetarskap och en inkluderande arbetsplats är det till oss du ska söka för att bli en del av oss i Lidingö stad! Tillsammans kan vi skapa en meningsfull och berikande arbetsmiljö där vi kan växa och göra skillnad tillsammans.

Lidingö stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering så att varje person bedöms utifrån sin kompetens och att vi motverkar diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-06-25
Referensnummer:
2024 C196521
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

 • Reza Rashidi
  Biträdande enhetschef
  08-731 65 57
 • Leena Andersson
  Biträdande enhetschef
  08-731 65 67
 • Facklig representant
  Nås via stadens växel
  08-731 30 00
 • Till toppen av sidan