Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Arbets- och studiecoach

Din roll

Som arbete- och studiecoach jobbar du med att stötta personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa mot arbete, praktik, studier eller annan sysselsättning. Ditt arbete innebär att samordna olika aktörer i samhället som exempelvis kunder, myndigheter, psykiatrin och arbetsgivare. För att upprätthålla en hög kvalité utifrån kundens önskemål arbetar vi med hjälp av stödsamtal, nätverkande, kartläggning och uppföljning. Vi använder oss av motiverande samtal (MI), Pictogram, VAS, ritprat och andra pedagogiska verktyg och evidensbaserade metoder för att stötta våra deltagare till att nå sina mål. Vi erbjuder dig kontinuerlig utbildning och handledning för bästa möjliga insats där människan är i fokus.

Som arbete- och studiecoach är du ansvarig och delaktig i verksamhetens förbättrings- och utvecklingsarbete där du har möjlighet att stärka din yrkesroll. Det goda mötet, individen i fokus och att tänka utanför boxen vägleder oss i det dagliga arbetet. Då staden arbetar med den digitala utvecklingen är det viktigt att du kan orientera dig på de digitala plattformarna.

I uppdraget ingår att driva och utveckla verksamheterna som finns i lokaler nära centrum.

Hos oss får du:

- En arbetsplats med kunniga, positiva och engagerade medarbetare
- Vara delaktig i ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete
- Egen kompetensutvecklingsplan utifrån dina behov och önskemål
- Flextid
- Arbetstid 8.00-16.33
- Friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och gratis träningspass i stadshusets friskvårdslokal.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning som
exempelvis socionom, beteendevetare, eller annan likvärdig utbildning och har dokumenterad erfarenhet av arbete i daglig verksamhet enligt LSS eller sysselsättning enligt SoL. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med personer som har psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättning.
Då staden genomgår en digital förändring vill vi att du har dokumenterad digital kompetens då verksamheten jobbar med att utveckla de digitala plattformarna.
Som person har du en empatisk förmåga, är lojal och har en personlig mognad. För tjänsten behöver du vara självgående samt ett nytänkande arbetssätt som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
Eftersom du kommer att samverka i många olika forum och arbeta för våra lidingöbor behöver du ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad.

Om Lidingö stad

Inom omsorgs- och socialförvaltningen arbetar 900 medarbetare och omfattar verksamhetsområdena äldreomsorg, socialpsykiatri, funktionsnedsättning samt individ och familjeomsorg. Vi erbjuder stöd till lidingöbor i livets alla skeenden och allt arbete vi gör präglas av att vi sätter individens perspektiv i centrum och utgår från varje individs unika situation och behov.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.
Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-06-12
Referensnummer:
2022 C87299
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte EngmanEnhetschef
08-731 35 07
Caroline WedinBiträdande enhetschef
08 - 731 48 65
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Till toppen av sidan