Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Sommarjobb 2021

Lidingö stad kommer under sommaren 2021 att erbjuda feriejobb till öns ungdomar. Senast 30 april måste ansökan vara inne.

fem ungdomar som ser glada ut och tittar in i kameran

Vem kan söka

Jobben riktar sig till ungdomar som bor på Lidingö, oberoende av ålder och födelseår, som avslutat årskurs nio, går på gymnasiet eller som just har avslutat sin gymnasieutbildning. Ungdomar inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret kan också söka.

Typer av jobb

Totalt kommer närmare 60 sommarjobb att erbjudas under två veckorsperioder för att så många som möjligt ska kunna erbjudas jobb. Under en stor del av sommaren, med start 14 juni, kommer det att vara möjligt att sommarjobba. Arbete finns inom olika områden såsom administration och kontorsarbete, vaktmästeri och lokalvård, bibliotek, park, frilufts-, gatu- och fastighetsdrift, kundkontakt, telefonsupport och service samt fritidsverksamhet.

Ansökan

Jobben söks senast 30 april via stadens webbplats. I ansökan ska cv och ett personligt brev bifogas där det framgår inom vilket område man är intresserad av att jobba och under vilken period man kan arbeta. I möjligaste mån kommer tillgängliga jobb att matchas mot ungdomarnas ansökningar och önskemål, men det finns ingen garanti att man kommer att kunna erbjudas jobb. Urval beror dels på ansökan, dels på vilken period man kan jobba och vilka jobb som är tillgängliga under den perioden. Alla som söker får besked under vecka 20.

Ansökan görs via e-tjänst Länk till annan webbplats.

Tips från coachen

Rekryteringskonsulten Christoffer Toll ger sina bästa tips på vad man ska tänka på för att få ett sommarjobb.

Tidigare sommarjobbare

Vi frågade några tidigare sommarjobbare hur de tycker att det var att sommarjobba, vad de fick göra och om de har några tips till andra som söker sommarjobb.

Astrid-Linnéxa Sundell - sommarjobbade på Skärsätras äldreboende

 
Aliasghar Husseinib - sommarjobbade på Stockby ridskola

 

Arbetsgivare om sina erfarenheter

Vi frågade två arbetsgivare på ön som tog emot sommarjobbande ungdomar vad de tyckte. Hör dem berätta om sina erfarenheter.

Joakim Jernberg - Lidingö saluhall


Annika Christensson - Nova fritidsgård

Till toppen av sidan