Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Företagsklimatet på Lidingö

Lidingö har ett aktivt och mångfasetterat näringsliv med ett stort antal företag och nätverkande företagarföreningar som bidrar till ett positivt företagsklimat.

Drönarbild över Torsvik på Lidingö

Merparten av företagen på ön är småföretag. Några är större och de betyder mycket för att de ger arbetstillfällen och för besöksnäringen. I jämförelse med andra kommuner är en relativt hög andel av företagarna kvinnor.

Det finns en stor drivkraft hos Lidingöborna att starta eget företag. Lidingö har under flera år har hamnat på topp fem när det gäller nyföretagsamhet.

Lidingö stad verkar i nära samarbete med Lidingö Näringsliv för att Lidingö ska bli en ännu bättre plats för företagande. Vi bevakar och deltar i regionala och nationella nätverk och projekt som kan gynna det lokala företagsklimatet.

Vill du starta företag?

Kontorsmaterial

Tips och information var du kan vända dig:

Startup Lidingö erbjuder kostnadsfri rådgivning

Startup Lidingö är en ideell stiftelse (Stiftelsen Nyföretagarcentrum Lidingö) som genom bidrag från Lidingö stad samt partners, lokala företag på Lidingö, kan bedriva sin verksamhet.

Startup Lidingö har en bred och djup kompetens inom områden som är högaktuella för att starta och driva ett eget företag. Affärsrådgivarna är själva egenföretagare och har erfarenheter från finansiering, ekonomi, nätverksbyggande, kommunikation, hållbarhet, PR, varumärkeskommunikation, marknadsföring, försäljning och mentorskap.

Boka en kostnadsfri rådgivning, Startup Lidingös webbplatslänk till annan webbplats

Tillväxtverket

Du som ska starta eller redan driver företag har stor nytta av att hålla dig informerad om Tillväxtverkets verksamhet. De tillhandahåller och utvecklar information, e-tjänster och service som gör det enklare att starta företag

Tillväxtverkets webbplatslänk till annan webbplats

PRV:s webbplatslänk till annan webbplats

Till toppen av sidan