Skriv ut
Dela

Eldning

Trädgårdsavfall får du bara elda i undantagsfall. Annat avfall får aldrig eldas.

Inom planlagt område är det tillåtet att elda under 1-30 april och 1-31 oktober. Då kan du elda torrt trädgårdsavfall. Tänk på att elda med god förbränning och vid bra väderleksförhållanden. Det är inte tillåtet att bränna byggmaterial såsom brädor eller gamla möbler av trä.

Du eldar på eget ansvar och får bara elda om det inte stör dina grannar. Ta kontakt med dem innan du börjar.

Det är heller inte tillåtet att elda om det råder eldningsförbud. Kontrollera brandriskprognosen på Storstockholms brandförsvar, telefon 08-454 83 39.

Tänkvärt

Eldning bör inte ske vid stark vind eller när marken är torr. Elda inte så att rök och gnistor riskerar att spridas mot skog, byggnader, tält, vägar eller så att el- och teleledningar kan skadas. Släckutrustning, till exempel vattenslang, hink, strilkanna och lövräfsa, ska alltid finnas i närheten även vid eldning i liten omfattning. Eldning utomhus kräver kontinuerlig bevakning!

Kompostera mera

Istället för att elda kan du kompostera ditt trädgårdsavfall på tomten. Har du mycket avfall bör du lämna in det till Södergarns kompostanläggning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om kompostering

Till toppen av sidan