Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

3 tips när du söker tillfällig markupplåtelse

Varje år får staden mellan 150- 200 ansökningar om att få använda kommunens mark. Det kan handla om alltifrån uteserveringar och torghandel till uppställning av en container, idrottsevenemang och filminspelningar. Per Jungstedt, ansvarig för tillfälliga markupplåtelser i staden, tipsar om de viktigaste sakerna du bör tänka på när du ska ansöka om tillstånd.

Per Jungstedt, ansvarig för tillfälliga markupplåtelser i staden

1. Var ute i god tid

ꟷ Att ha marginaler och framförhållning är a och o. Risken är annars att ditt ärende inte hinner handläggas i tid. Polisen och staden kan snabbehandla vissa ärenden, men det finns inga garantier. Så försök att ligga steget före så långt det är möjligt.

2. Kontakta staden först

ꟷ Det är polisen som ger själva tillståndet, men ditt ärende ska först skickas på remiss till staden. För att skynda på processen ta gärna kontakt med oss innan du söker tillstånd hos polisen så att vi kan se om det är genomförbart rent praktiskt. Staden jobbar proaktivt med alla ärenden, kontaktar du oss innan du söker tillstånd hos polisen blir själva handläggningen ofta bara en rutin och allt flyter på lätt och smidigt.

3. Kompletteringar kan behövas

ꟷ En del ärenden kan behövas kompletteras med exempelvis en trafikordningsplan och för en del kan det behövas bygglov. Ha därför alltid med det i kalkylen när du ansöker om tillstånd för tillfällig markupplåtelse.


Frågor?

Kontakta Per Jungstedt, ansvarig för tillfälliga markupplåtelser
Telefon: 08-731 32 60
E-post: per.jungstedt@lidingo.se

Till toppen av sidan