Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Följ simhallsbygget live!

Nu kan du se hur den nya simhallen sakta växer fram i realtid via slow tv. Kameran kommer finnas på plats fram till dess att simhallen är klar och invigs hösten 2025.

Byggarbetsplats med skymt av en fotbollsplan och tegelhus.

Bild hämtad från den kamera som följer bygget live dygnet runt.

Simhallsbygget rullar på bra, helt enligt tidplan. Även om snö och kyla i mars hindrade vissa arbeten var januari mild och mer än planerat kunde göras då.

Den stora gjutningen som var planerad i slutet av mars, kunde inte genomföras på grund av busvädret som rådde och görs i stället under den senare delen av april. Det är byggnadens bottenplatta och närmare 3 000 kvadratmeter som ska gjutas under sex dagar, förutsatt att vädret tillåter det.

Den stora blå tornkranen kommer att finnas på plats i cirka ett år framåt och ska bland annat hjälpa till med att gjuta stomväggar och lyfta takstolar på plats.

‌I slutet av 2023 beräknas byggnaden ha ett tätt skal, med ytterväggar och yttertak. Hela den första fasen, med grundläggning och det yttre skalet tar cirka 15 månader. Ungefär lika lång tid tar det sedan att fylla byggnaden invändigt med innerväggar och andra installationer. Den totala byggtiden är 40 månader.

Här kan du se vad som händer på plats just nu Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan