Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Klart för 18 nya seniorbostäder på Lidingö

Nu är det klart att 18 nya seniorbostäder ska byggas i Tor 11, nära Lidingö centrum. Det är tomställda lokaler, tidigare använda i restaurangverksamhet och av Lidingö stads verksamheter, som ska byggas om till lägenheter.

Arkitektrendering: Koncept

– Vi är mycket glada att bygglovet för totalt 18 nya seniorlägenheter i Tor 11 nu är klart. Det har varit en utmaning att rita om de tomställda lokalerna till nya, funktionella och trivsamma lägenheter för våra seniorer och nu är vi äntligen där, säger Anna-Britta Bergman, ordförande i Fastighetsnämnden.

Överklagandetiden har gått ut och inga överklaganden har kommit in, så processen kan dra i gång.

De 18 nya lägenheterna får en fördelning på elva tvåor och tre ettor i stora byggnaden. Lägenheterna får antingen uteplats mot gården, eller balkonger för lägenheterna som vetter ut mot gatan. I ett fristående hus tvärs över gården ska ytterligare 4 lägenheter byggas i markplan med uteplats mot trädgården, varav tre 2:or och en 3:a.

Inflyttning under 2024

Målsättningen är en byggstart för de fyra marklägenheterna omkring september 2023 för inflyttning tidigast i februari 2024. De övriga 14 lägenheterna som ligger i huvudbyggnaden ska börja byggas omkring november med inflyttning tidigast i augusti 2024.

– Vi kommer också att bygga en ny, ljus träffpunkt in mot gården, säger Anna-Britta Bergman. Den kommer att kunna ta emot drygt 40 personer för olika aktiviteter och ha kök, kaffemaskin med mera. Träffpunkten kommer att nås från såväl gården som inifrån byggnaden. I planeringen ingår också upprustning av boulebanan och ny belysning.

Ägare till fastigheten är stadens eget kommunala bolag, LSF, Lidingö Fastighets AB.

Om man fyllt 70 år kan man ställa sig i kö till seniorboende på Lidingö.

Till toppen av sidan