Läget på Lidingö med anledning av covid-19

Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Ny anmälningsplikt för yrkesmässig hygienisk behandling


  Från 1 juli måste verksamheter som använder stickande eller skärande verktyg anmäla detta till stadens miljö- och hälsoskydd för att få fortsätta verksamheten. Detta gäller nu också för att få ta hål i exempelvis öron med håltagningspistol, för barberare och akupunktur.
  Ny anmälningsplikt för yrkesmässig hygienisk behandling

 • Nya trafikregler vid Bredablicksparken och Grönstavägen


  Bredablicksvägens lokalgata vid lekplatsen blir gång- och cykelbana. På Grönstavägens parkering införs kortare p-tider för att minska långtidsparkeringen.
  Nya trafikregler vid Bredablicksparken och Grönstavägen

 • Tillfälliga lättnader för restaurangerna


  Coronapandemin har slagit hårt mot företagande, i synnerhet mot besöksnäringen. För att underlätta för dessa föreslås en avgiftsbefrielse för tillsyn enligt alkohollagen och en halvering av avgiften för uteserveringar.
  Tillfälliga lättnader för restaurangerna

 • Sommartips för hemester på Lidingö


  Här får du tips på vad du kan göra på hemmaplan i sommar. Det finns gott om smultronställen, härliga cykelvägar och sköna utflyktsmål. Så du behöver aldrig trängas. Tillsammans skapar vi en trygg och säker sommar – för oss alla.
  Sommartips för hemester på Lidingö

 • Rekordbetyg i Lidingös skolor


  De preliminära betygsresultaten för de kommunala skolorna för läsåret 2020/2021 har nu kommit. Återigen presterar Lidingös elever mycket bra.
  Rekordbetyg i Lidingös skolor

 • Lidingö klättrar i småföretagarnas ranking


  I årets Småföretagarindex som nyligen publicerades av Småföretagarnas Riksförbund klättar Lidingö tre placeringar och rankas nu på plats 5 av Sveriges 290 kommuner.
  Lidingö klättrar i småföretagarnas ranking

 • Ekarna drabbade av mal även i år


  Lidingös ekar har även i år drabbats av den snedstreckade ekstyltmalens framfart. Ekar i hela länet är drabbade och under sommaren kan man nu se en mängd vitbruna löv på öns träd.
  Ekarna drabbade av mal även i år

 • Förnyat stöd till barn- och ungdomsföreningar


  Flera föreningar på Lidingö har drabbats av intäktsbortfall eller ökade kostnader på grund av pandemin och de restriktioner och rekommendationer som myndigheterna utfärdat. Därför har staden beslutat att stötta föreningslivet med 500 000 kronor.
  Förnyat stöd till barn- och ungdomsföreningar

 • Vi borrar och tar markprover i Högsätra centrum


  Vi undersöker marken i Högsätra under ett par veckor framöver, inför utvecklingen av Högsätra centrum.
  Vi borrar och tar markprover i Högsätra centrum

 • Näringslivsbilen fortsätter köra i juni


  I drygt ett års tid har Näringslivsbilen kört ut varor till Lidingöbor från lokala handlare på ön för att underlätta vardagen i coronatider. I takt med att smittan går ner i samhället och vaccinationerna ökar kommer staden fortsätta erbjuda hemleveranser till och med den 30 juni för att därefter avslutas.
  Näringslivsbilen fortsätter köra i juni

 • Trygg och säker sommar för ungdomar


  Äntligen är sommaren här! En tid för ledighet och roliga aktiviteter, men också en tid då ungdomar kan komma i kontakt med alkohol och narkotika. Det är även en tid då deras nyfikenhet kan leda dem in i nya och ibland farliga situationer. Då är det viktigt att vi vuxna är extra uppmärksamma och aktiva för att skapa en trygg sommar för våra unga.
  Trygg och säker sommar för ungdomar

 • Efterlysning: Seniorer till forskningsstudie om pandemin


  Är du äldre än 60 år och vill dela med dig av hur coronapandemin påverkat din livssituation? Karolinska institutet letar just nu efter personer som vill svara på frågor i en enkät som går ut i fler än 40 länder i världen. Enkäten tar max 20 minuter att besvara.
  Efterlysning: Seniorer till forskningsstudie om pandemin

 • Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 7 juni.
  Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Badplatserna redo för sommarbadare


  Värmen gör att många börjar samlas vid våra badplatser. Vi har rustat baden inför säsongen och mäter vattentemperaturen varje vecka.
  Badplatserna redo för sommarbadare

 • Fortsatt fokus på kärnverksamheterna


  Nu är budgetdirektivet för 2022 beslutad. Där beskrivs en ekonomi som är fortsatt präglad av pandemin men ändå stark och stabil. Fokus ska vara på rätt verksamheter och att dessa bedrivs så effektivt som möjligt och med god kvalitet.
  Fortsatt fokus på kärnverksamheterna

 • Ovanliga salamandrar trivs på ön


  Sällsynta vattensalamandrar finns på ön - och nu har de räknats, mätts och artbestämts i Rudboda.
  Ovanliga salamandrar trivs på ön

 • Nominera till Gustaf Dalénpriset


  Nu är det öppet för alla att nominera någon till Gustaf Dalénpriset. Priset är Lidingö stads nyinstiftade utmärkelse till en mottagare med tydliga band till Lidingö och som verkar i Gustaf Daléns anda. Det är egenskaper som entreprenörskap, ledarskap, samhällsbyggande och innovationsförmåga juryn har att bedöma.
  Nominera till Gustaf Dalénpriset

 • Höga betyg i servicemätning


  Sveriges kommuner och regioner, SKR, ger årligen ut en rapport över hur landets kommuner sköter sin service till det lokala näringslivet. Nu har årets rapport kommit och Lidingö hamnar på en 60:e plats bland de 189 av de deltagande kommunerna av landets totalt 290 kommuner.
  Höga betyg i servicemätning

 • Fler åtgärder ska ge bättre vattenkvalitet


  Årets fokus för Lidingös vatten: Provtagningar året runt i Kottlasjön, Stockbysjön och Kyrkviken som ska visa hur vattnet mår och vilka åtgärder som krävs. Tillsammans med andra kommuner ska vi utreda och förbättra vattenkvaliteten i Lilla Värtan.
  Fler åtgärder ska ge bättre vattenkvalitet

 • Årets unga företagare prisades


  Tisdagen den 1 juni hölls den årliga prisutdelningen inom Ung företagsamhet på Hersby gymnasium. Stort grattis till Årets UF-företag, Be Aware UF och till M66 UF som tog hem priset för Årets marknadsföring.
  Årets unga företagare prisades
Till toppen av sidan