Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Information om coronapandemin


  Sidan uppdateras löpande. Lidingö stad följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring det nya coronaviruset. Uppdaterad information som rör Lidingö specifikt, publiceras löpande vid behov på denna sida. För aktuell information generellt, bör du vända dig till myndigheternas officiella kanaler.
  Information om coronapandemin

 • Så här funkar snöröjningen på Lidingö


  Det har blivit riktig vinter och snöröjningen har haft mycket att göra. På Lidingö ska det gå bra att ta sig fram även på vintern men våra snösvängar tar olika lång tid beroende på hur mycket snö som faller.
  Så här funkar snöröjningen på Lidingö

 • Film om budgeten för 2022


  I videon nedan kan du se en sammanfattning över de främsta satsningarna som väntas ske under året i stadens verksamheter. Stadens ekonomichef sammanfattar även den ekonomiska statusen som ser bra ut med ett starkt plusresultat.
  Film om budgeten för 2022

 • Årets arbetslag och årets pedagog utsedda


  Utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse 2021 delades ut via en digital tillställning från stadshuset den 13 januari. En lärare och ett arbetslag fick dela på prissumman på 30 000 kronor. Vinnarna överraskades på sina respektive skolor där de tittade på livesändningen.
  Årets arbetslag och årets pedagog utsedda

 • Tyck till om Brädgården och Båtbyggaren


  Där brädgården tidigare låg vid inre Kyrkviken planeras nya bostäder. Nu går det att tycka till om planen för fastigheterna. Mellan den 12 januari och 9 februari hålls samråd, med ett digitalt samrådsmöte den 27 januari.
  Tyck till om Brädgården och Båtbyggaren

 • Dagverksamheten tillfälligt pausad


  En omfattande smittspridning, både nationellt och lokalt, har lett till hög sjukfrånvaro inom omsorgen och läget kan i dag beskrivas som ansträngt. Verksamheterna tvingas till hårda prioriteringar och en konsekvens är att dagverksamheten för äldre tillfälligt pausas.
  Dagverksamheten tillfälligt pausad

 • Flera nya åtgärder mot covid-19 införs 12 januari


  För att minska smittspridningen av covid-19 och belastningen på sjukvården införs flera nya åtgärder från och med 12 januari.
  Flera nya åtgärder mot covid-19 införs 12 januari

 • Vaccinationsbuss på Lidingö i januari


  Varje onsdag och torsdag under hela januari kommer en vaccinationsbuss för covid-19 vaccin att vara på plats utanför Lidingö stadshus.
  Vaccinationsbuss på Lidingö i januari

 • Jobbforum och Ö-gruppen byter namn


  Från 1 januari samlas Ö-gruppen och Jobbforum under ett gemensamt namn: Lidingö stads dagliga verksamhet.
  Jobbforum och Ö-gruppen byter namn

 • Så tar du hand om dina sopor efter jul


  Nu stundar juletider och långhelger, vilket ofta innebär mer sopor än vanligt och avvikelser i sophämtningsschemat. Här får du lite råd och tips för en smidigare sophantering.
  Så tar du hand om dina sopor efter jul

 • Julhälsning från stadsdirektören


  Ännu ett år har gått och precis som det förra har 2021 präglats av pandemin på olika sätt runt om i stadens verksamheter. I videon nedan kan du se stadsdirektör Daniel Bromans julhälsning till alla Lidingöbor. God jul och gott nytt år!
  Julhälsning från stadsdirektören

 • Funktionshinderspolitiskt program klubbat


  Alla personer med funktionsnedsättning som bor, vistas eller verkar på Lidingö ska kunna ta del av samhället på jämlika villkor. Det är målet med det funktionshinder­politiska programmet, som nu har klubbats i kommunfullmäktige.
  Funktionshinderspolitiskt program klubbat

 • Våra öppettider under jul- och nyår


  Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt år! Under jullovet har vi öppet nästan som vanligt i kundcenter och reception.
  Våra öppettider under jul- och nyår

 • Trafiksäkerheten utreds vidare i Skärsätra


  Trafiksignalen vid övergångsstället Södra Kungsvägen-Primulavägen har nu tagits bort och trafiksäkerheten vid övergångsstället närmast järnvägsövergången ska analyseras vidare. Under tiden kommer trafiksignalen vid bommarna vara påslagen.
  Trafiksäkerheten utreds vidare i Skärsätra

 • Marknad och prisutdelning för årets UF-företag


  Torsdagen den 9 december hölls den årliga entreprenörsmässan med unga företagare från Hersby gymnasium. Ett 20-tal UF-företag fanns på plats utanför stadshuset för att visa upp sina affärsidéer och produkter, många med koppling till hållbarhet.
  Marknad och prisutdelning för årets UF-företag

 • Ny milstolpe i utvecklingen av Högsätra


  En ny markanvisningstävling blir nästa milstolpe i arbetet med planeringen av Högsätra. Mellan den 8 december 2021 och den 8 februari 2022 pågår en markanvisningstävling för att hitta byggaktörer som ska bygga radhus med klassisk arkitektur i Kärnan, Högsätra centrum.
  Ny milstolpe i utvecklingen av Högsätra

 • Stor satsning för en bättre miljö


  Fler laddstolpar och solceller, bättre vatten i Kyrkviken och klimatanpassning av staden. Det är några av de åtgärder som ska genomföras för att Lidingös miljöprogram ska bli verklighet.
  Stor satsning för en bättre miljö

 • Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 6 december.
  Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Vaccinationsbuss på onsdagar och torsdagar


  Varje onsdag och torsdag från och med onsdagen den 8 december och fram till årsskiftet kommer en vaccinationsbuss för covid-19 vaccin att vara på plats utanför Lidingö stadshus.
  Vaccinationsbuss på onsdagar och torsdagar

 • Grönt ljus för att börja planera Lidingö brostrand


  Nu kan staden börja utreda och planera hur området norr om Lilla Lidingöbrons landfäste kan utvecklas. Vid kommunstyrelsens sammanträde den 6 december antogs start-pm för Lidingö brostrand, vilket blir startskottet för projektet.
  Grönt ljus för att börja planera Lidingö brostrand
Till toppen av sidan