Stadsbiblioteket

UNG

Aktiviteter för dig som är ung

På biblioteket kan du som är ung hitta böcker, filmer och tidskrifter i vår UNG-avdelning, sitta och plugga vid någon av våra studieplatser eller boka ett studierum. Du som gillar att fika och prata om böcker och skrivande är också välkommen till vår Bok- och skrivklubb UNG.

Tycker du att det saknas någon bok eller aktivitet? Vi vill gärna veta det i så fall! Hör av dig till vår UNG-bibliotekarie Paula, kontaktuppgifterna hittar du i rutan längst ner på sidan.

Följ oss på Instagram

På Instagram har vi ett eget konto speciellt för unga som heter Lidingobibblanunglänk till annan webbplats. Följ oss där för boktips och nyheter för unga.

Boktips

I vår Ung-kategori med lästips kan du se vilka böcker vi tipsar om just nu. Det senaste tipset hittar du alltid här.


  • Alla är ledsna nuförtiden av Bart Moeyaert    Bianca är tolv år, och borde enligt hennes mamma ha levererats med en instruktionsbok. Hennes lillebror lider av en hjärtsjukdom och får all uppmärksamhet hemma, och hos sin pappa är Bianca inte längre välkommen – han har flyttat ihop med sin mycket yngre flickvän och tycker att det räcker att träffa sin dotter varannan helg.

    Kategori: Boktipsarna, Ung

Legimus

Om du har läs- och skrivsvårigheter, dålig syn eller någon annan sjukdom som gör att du har svårt att läsa vanliga böcker, har du rätt att låna talböcker. Talböcker är en inläst version av en utgiven bok.

Du kan ladda ner talböcker direkt i din telefon, dator eller surfplatta med tjänsten Egen nedladdning. För att kunna göra det måste du först skaffa ett konto hos Myndigheten för tillgängliga medier (MTM)länk till annan webbplats. Det gör du via Lidingö stadsbibliotek. Då kan vi också hjälpa dig skaffa appen Legimus så att du kan lyssna direkt i telefonen.

Boka tid via e-post: talbok.

Barn och ungdomar i skolåldern kan få ett konto för egen nedladdning via sitt skolbibliotek.

Kontakt
Till toppen av sidan