Bibliotek

På gång för förskolan

Här kan du läsa om de olika aktiviteter som pågår på Lidingö stadsbibliotek. De flesta aktiviteterna är gratis. Programmet fylls på fortlöpande.

Extraöppet för förskolor och dagbarnvårdare

Välkomna att lämna och låna böcker en stund innan biblioteket öppnar.

Tid: Tisdagar och fredagar kl. 9.15-10.00 (Under perioden 7 januari-5 juni 2020.)

Föranmälan via e-post till bibliotekarie nike.hjelm@lidingo.se. Då vet vi att ni kommer och vi kan ta emot er på bästa sätt.

Bokdepositioner till förskolornas småbarnsavdelningar

Förskolor är välkomna att höra av sig till biblioteket på tel. 08-731 37 70 och beställa en bokdeposition med pek- och bilderböcker till förskolans småbarnsavdelningar (barn 1-3 år). Biblioteket levererar böckerna till förskolan.

Vill du bli läsombud?

Du som arbetar på förskola (kommunal eller fristående) och är intresserad av böcker och högläsning är välkommen att bli läsombud. Läsombuden träffas på biblioteket några gånger per termin. Under våren 2020 kommer träffarna att fokusera på barns språkutveckling. Vi tipsar också regelbundet om nyutkomna bilderböcker.

Skicka e-post till nike.hjelm om du vill veta mer!


 • Förskolemorgon: Digital sagostund med Blue-bot  20 februari kl 09.15  Bibliotekets lilla robot har hamnat i klistret. Var med och hjälp den ur knipa - i bibliotekets spännande interaktiva saga! För förskolegrupper och dagbarn. 

  Målgrupp/tema: Små barn, Förskola


 • Förskolemorgon: Sångstund  5 mars kl 09.15  Sjung med oss på bibblan! För förskolegrupper och dagbarn.

  Målgrupp/tema: Små barn, Förskola


 • Förskolemorgon: Sångstund  1 april kl 09.15  Sjung med oss på bibblan! För förskolegrupper och dagbarn.

  Målgrupp/tema: Små barn, Förskola


 • Förskolemorgon: Digital sagostund med Blue-bot  2 april kl 09.15  Bibliotekets lilla robot har hamnat i klistret. Var med och hjälp den ur knipa - i bibliotekets spännande interaktiva saga! För förskolegrupper och dagbarn. 

  Målgrupp/tema: Små barn, Förskola


 • Förskolemorgon: Digital sagostund med Blue-bot  30 april kl 09.15  Bibliotekets lilla robot har hamnat i klistret. Var med och hjälp den ur knipa - i bibliotekets spännande interaktiva saga! För förskolegrupper och dagbarn. 

  Målgrupp/tema: Små barn, Förskola


 • Förskolemorgon: Digital sagostund med Blue-bot  14 maj kl 09.15  Bibliotekets lilla robot har hamnat i klistret. Var med och hjälp den ur knipa - i bibliotekets spännande interaktiva saga! För förskolegrupper och dagbarn. 

  Målgrupp/tema: Små barn, Förskola


 • Förskolemorgon: Sångstund  4 juni kl 09.15  Sjung med oss på bibblan! För förskolegrupper och dagbarn.

  Målgrupp/tema: Små barn, Förskola

Till toppen av sidan