Skriv ut
Dela

Cykla och gå

Cykling är miljösmart och bra för hälsan. På Lidingö ska det vara enkelt att cykla, vi har över 13 mil gång- och cykelvägar av skiftande karaktär.

Cykelväg skylt


De senaste åren har användningen av cykeln som transportmedel ökat, inte minst i storstäderna. En trend som drivs av högre hälso- och miljömedvetenhet - när du cyklar får du gratis vardagsmotion och sparar tid i rusningstrafik.

På Lidingö är det än så länge ingen trängsel på cykelbanorna men det ökade intresset syns tydligt på Gamla Lidingöbron.

Vi arbetar hela tiden för att göra det enklare för cyklister och gående, vi gör cykelvägarna säkrare med bredare körbanor för att tydligare skilja cyklister från gående och vi ökar säkerheten i korsningar med biltrafik. Cykelvägarna ska också vara väl skyltade och upplysta.

Förutom de milslånga cykelvägarna på Lidingö är det enkelt att ta sig till huvudstaden via de regionala cykelstråken över Gamla Lidingöbron. På 20 minuter är du i Stockholms city.

Vi är cyklist!

Lidingö stad är tillsammans med 21 andra kommuner med i kampanjen Vi är cyklist! Målet är att öka cyklingen i hela länet, speciellt på sträckor som är kortare än fem kilometer. Vi är cyklist arrangerar också en fototävling där första pris är en elcykel.

Mer information om Vi är cyklist!länk till annan webbplats

Lånecyklar

Mellan april och oktober har Citybikes lånecyklar på Lidingö som du kan använda med ett cykelkort.

Du kan låna en cykel på ön och lämna tillbaka den i Stockholm, eller tvärtom. På Lidingö finns cykelstationer på fem platser:

  • Larsbergskajen
  • Larsbergsvägen
  • Baggeby centrum
  • Stockholmsvägen, korsningen Björnvägen
  • Lidingö stadshus

Cykelkort köper du hos Pressbyrån eller Torsviks Tobak. På Citybikes webb hittar du mer info om lånecyklarna och en karta över alla cykelstationerna.

Kontakt
Till toppen av sidan