Skriv ut
Dela

Vi är cyklist

De senaste åren har cykel börjat användas mer som transportmedel, inte minst i storstäderna. Tillsammans med 21 andra kommuner i regionen medverkar Lidingö i kampanjen Vi är cyklist.

Vintercyklist

De senaste åren har användningen av cykeln som transportmedel ökat, inte minst i storstäderna. En trend som drivs av högre hälso- och miljömedvetenhet - när du cyklar får du gratis vardagsmotion och sparar tid i rusningstrafik.

En del i Vi är cyklist! är kampanjen Vintercyklist med syftet att få fler att cykelpendla även på vintern. Kommunerna utrustar då cykel och cyklist med bland annat dubbdäck och reflexväst. På Lidingö var det 144 personer som ville vara vintercyklister, genom lottning utsågs 25.

Kampanjen pågår mellan den 1 december och den sista mars. Deltagarna kommer att få dela med sig av sina erfarenheter av hur det är att cykla på vintern. Men vi vill ha in alla cyklisters synpunkter och önskemål på trafiksituationen för cyklister på ön. Därför har vi bildat en referensgrupp som i första hand kommer att få svara på webb-enkäter.

Vill du vara med i referensgruppen så skicka ett mail med ämnesraden "Referensgrupp cykel" till johan.nilsson@lidingo.se.

Kontakt
Till toppen av sidan