Skriv ut
Dela

Därför är det bra att cykla

Cykling är trendigt, miljösmart och bra för hälsan.

Cykelväg

Må bra

Cykling är ett utmärkt sätt att träna konditionen och därmed minska risken för olika sjukdomar. Regelbunden cykling leder också till bättre sömn och ett ökat psykiskt välbefinnande. Omedelbara effekter av en cykeltur är att du känner dig piggare och tänker klarare.

Bra för miljön

Cykling är ett sätt att minska både trafikbuller och utsläpp. Störst miljövinst gör du på sträckor under 5 kilometer eftersom bilarnas bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp då är 35 högre.

Få tid till annat

Om du cyklar regelbundet får du automatiskt lite konditionsträning på köpet. Du behöver inte gå till gymmet för att konditionsträna utan kan använda tiden till annat. Som sparar du också tid eftersom du inte behöver sitta i bilköer.

Spara pengar

Om du byter bilen mot cykeln minskar dina bensinkostnader. Den som cyklar till Stockholm behöver dessutom inte betala någon trängsel- eller P-avgift.

Bli friare

Om du cyklar behöver du inte anpassa dina restider efter kollektivtrafikens tidtabeller. Du behöver inte leta parkeringsplats utan kan många gånger cykla ända fram till dörren.

Upplev mer

Som cyklist kommer du inte bara närmare naturen utan även staden. Från sadeln upplever du årstidernas växlingar och fångar och följer förändringar i stadsbilden på nära håll.

Kontakt
Till toppen av sidan