Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Vintercyklisterna framlottade - men vi vill veta vad fler tycker

Det var många som ville bli vintercyklister på Lidingö - hela 144 personer sökte. De 25 som lotten föll på kommer att bli viktiga i vårt arbete med att utveckla möjligheterna för cyklister på Lidingö. Men vi vill gärna ha synpunkter från fler som cykelpendlar.

25 personer blev vintercyklister på Lidingö, 13 kvinnor och 12 män mellan 24 och 56 år. Vintercyklist är en kampanj med 10 deltagande kommuner i regionen i samarbete med nätverket Ressmart. Lidingö är en av dem och målet är att entusiastiska cyklister inte ska behöva stoppas av vinterväglag. Kampanjen pågår mellan den 1 december och den 31 mars.

Säkrare med dubbdäck

De som blev vintercyklister på Lidingö får bland annat vinterdäck till sin cykel. Men vi vill tipsa alla som cyklar på vintern att skaffa dubbdäck för att göra det säkrare att ta sig fram.

Referensgrupp

Vi vill gärna ha in synpunkter från alla cyklister på Lidingö och har därför bildat en referensgrupp. Där kan du vara med och tycka till om framtida planering och åtgärder, allt för att göra det enklare och säkrare för de som vill cykla på ön. Vi vill helt enkelt samla de erfarenheter och önskemål du som Lidingöbo har kring trafiksituationen för cyklister. Vi kommer i första hand att samla in synpunkter via webb-enkäter.

Vill du vara med i referensgruppen så skicka ett mail med ämnesraden ”Referensgrupp cykel” till johan.nilsson@lidingo.se.

Till toppen av sidan