Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Vill du bli vintercyklist?

Vi vill att fler ska kunna cykla på Lidingö – året om. Därför söker vi dig som vill bli vintercyklist. Som tack för att du deltar utrustar vi din cykel för tuffare väder och väglag.

I dag kanske du pendlar med bil, eller cyklar på sommarhalvåret. Oavsett hur du tar dig fram kan du delta i vår kampanj som pågår mellan den 1 december och den 31 mars, bara du bor på Lidingö, är över 18 år och cykelpendlar till arbete eller skola minst tre gånger i veckan under perioden.

Du får utrustning

Som tack för att du deltar utrustar vi dig och din cykel med lysen, vinterdäck, ekerreflexer och reflexväst.

Erbjudandet gäller för 25 personer och vem som får bli vintercyklist avgörs genom lottning. De som blir utvalda kallas till ett informationsmöte om hur det hela kommer att gå till.

Dina synpunkter är viktiga

Vi kommer också att genomföra enkäter med deltagarna för att få in synpunkter om hur det är att cykla på Lidingö på vintern. Vi vill att det ska bli enklare, snabbare och säkrare att välja cykel och då är dina erfarenheter viktiga.

Smart och snabbt

Cykling är smart om du vill spara tid i rusningstrafik, det är bra för hälsan, du får vardagsmotion och dessutom är det bra för miljön. På Lidingö finns över 13 mil gång- och cykelvägar och vi arbetar hela tiden för att göra det bättre för cyklister.

Det ökade intresset för cykling syns tydligt på Gamla Lidingöbron. Inte så konstigt när det bara tar 20 minuter till Stockholms city med cykel!

Gemensam kampanj

Staden deltar tillsammans med tio andra kommuner och ResSmart i en regional kampanj. Syftet är att uppmuntra till vintercykling och hållbart resande. Under vinterhalvåret minskar antalet cyklister kraftigt och trycket ökar i kollektivtrafiken och på vägarna. Målet med årets kampanj är att få 550 nya vintercyklister i länet.

Ansök om att bli vintercyklist senast den 24 oktoberlänk till annan webbplats.

Till toppen av sidan