Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Renoveringen av Larsbergsbron närmar sig

Den 6 maj startar den andra etappen i renoveringen av Larsbergsbron. Då är det körbanans tur att fräschas upp. Bron stängs för all motorfordonstrafik till jobbet är klart, senast den 31 augusti 2019. Gång- och cykelvägen kommer att hållas öppen.

Larsbergsbron är 53 år gammal och ska hålla många år till. Därför måste dess tätskikt bytas, ett arbete som är relativt tidskrävande. Tätskiktet skyddar betongkonstruktionen från vatten och rost.

Gång- och cykelvägen på bron renoverades under 2018 och nu är det alltså dags för körbanorna.

- Det är viktigt att pågående förbättringsarbeten påverkar berörda så lite som möjligt. Därför har vi valt att renovera körbanan under sommaren, säger Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

I filmen berättar vi mer om varför och hur vi renoverar bron.

 

Mer information

Den 27 april kommer representanter från projektet att vara på plats på ICA Kvantum för att informera om jobbet.

Trafiken leds om

Vi bedömer att Agavägen och Bodalsvägen under en begränsad tid klarar den trafikökning som avstängningen medför. För de flesta som bor i eller besöker området Larsberg innebär en avstängning av bron endast en marginell förlängning av restiden. Bron kommer att vara öppen för cykel- och gångtrafik under tiden. Den sista augusti beräknar vi att arbetet ska vara klart och att bron öppnar för all trafik.

Till toppen av sidan