Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nu är våren här och sanden ska bort

Vi räknar med att vintern är slut och börjar sopa upp sand nästa vecka. Först ut är gång- och cykelbanorna, torg och områden kring centrum. Sen blir det enligt roterande schema med start på norra ön.

Karta över Lidingö med datum för när sandsopningen sker var.

Som vanligt städar vi bostadsområdena enligt ett roterande schema så det blir rättvist och inte samma område får vänta länge på sopning varje år.

Vecka 13-14: Elfvik, Rudboda, Bo och Näset.

Vecka 14-15: Sticklinge, Islinge och Torsvik.

Vecka 15-16: Larsberg, Baggeby, Mosstorp, Dalénum, Herserud och Hersby.

Vecka 16-17: Gåshaga, Käppala, Brevik, Mölna, Skärsätra och Gångsätra.

Villaägare kan sopa ut en mindre mängd sand från sina egna tomter – så länge det sker innan vi varit i området och sopat. Har vi redan varit där har du som fastighetsägare som ska ta se till att sanden försvinner.

Parkera rätt så hjälper du till

Datumparkeringen gäller fortfarande och det är viktigt att den följs för att vi ska komma åt att sopa. Det blir också tillfälligt parkeringsförbud på vissa vägar för att underlätta jobbet. Vi skyltar dessa vägar. Var uppmärksam på skyltarna så sandupptagningen går så smidigt som möjligt, det räcker med en enda felparkerad bil för att hindra sopningen av en väg och försena hela arbetet.

Om din gata inte är sopad den 3 maj kan du göra en felanmälan.

Tidplanen är preliminär, håll dig uppdaterad via Lidingö stad på facebook eller på webben.

Missfärgat vatten

Det kan hända att du får missfärgat vatten i kranen under tiden vi sopar stadens vägar. Det beror på att vi öppnar brandposter för att fylla på sopmaskinerna med vatten som vi spolar vägarna med. När brandposten öppnas frigörs rostpartiklar som finns på insidan av vattenledningarna. Det är rostpartiklarna som tillfälligt missfärgar vattnet och detta är helt ofarligt. Spola lite längre i kranen så försvinner missfärgningen.

Mer information
Till toppen av sidan