Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Entimmesparkering vid Coop

Från och med den 1 oktober blir det entimmesparkering vid snedparkeringen utanför bland annat Coop och nyöppnade Lidl på Herserudsvägen i Torsvik. Förhoppningen är att fler ska hitta parkeringsplats vid ärenden i Torsvik.

Tidigare var det tretimmarsparkering som gällde på platsen. Röster höjdes, inte minst bland företagarna, för att åtgärda situationen och höja omsättningen av bilar på parkeringsplatsen. Nu har man alltså beslutat att övergå till entimmesparkering på 16 av platserna, de två platser som är avsedda för rörelsehindrade berörs inte av förändringen.

- Med entimmesparkering höjer vi kapaciteten och fler har möjlighet att parkera nära i samband med sina inköp. Vi hoppas kunna komma tillrätta med den besvärliga trafiksituation som ibland uppstår där, säger Carl-Johan Schiller (KD), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Från och med 1 oktober är det alltså en timma och p-skiva innanför vindrutan som gäller. Tidsbegränsningen gäller mellan klockan 07.00 och 21.00 på vardagar och mellan 09.00 och 21.00 på lördagar och söndagar.

Till toppen av sidan