Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Boendeparkering på prov förlängs

Försöket med boendeparkering som pågår i Torsvik, Baggeby och Bodal förlängs till och med augusti 2020. Mer tid behövs för att utvärdera om boendeparkering ska bli permanent i försöksområdena och även i andra bostadsområden på Lidingö.

Försöket startade den 18 februari i år och skulle pågå året ut.

- Många Lidingöbor har hört av sig och uppskattar att vi infört boendeparkering i vissa områden. Jag hoppas att vi snart ska kunna besluta om en permanent lösning i Torsvik, Baggeby och Bodal och kanske i fler områden för att underlätta Lidingöbornas vardag, säger Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande, teknik- och fastighetsnämnden.

Passa på att tycka till

De regler och förutsättningar som gäller idag för boendeparkeringen kommer fortsätta gälla under förlängningen. Du som har boendeparkeringstillstånd kommer få den information du behöver innan ditt tillstånd går ut. En enkät kommer publiceras här på stadens webbplats, där du som Lidingöbo, med eller utan boendeparkeringstillstånd, kan lämna synpunkter om hur du tycker boendeparkeringen fungerar eller skulle kunna förbättras. Resultatet blir ett viktigt underlag i utvärderingen.

Frigör parkeringsplatser

Det var i maj 2018 som beslutet fattades att införa boendeparkering på försök i Torsvik, Baggeby och Bodal. Som Lidingöbo erbjöds du att söka ett kostnadsfritt boendeparkeringstillstånd i försöksområdet, oavsett var på ön du bor.

En förstudie som visade att många Lidingöbor tycker det är svårt att hitta parkering nära bostaden låg till grund för beslutet att testa boendeparkering. I kommuner där boendeparkering införts har det visat sig att antalet långtidsparkerade bilar, som inte ägs av kommuninvånarna, minskat betydligt, vilket har frigjort parkeringsplatser åt de boende.

Beslut om boendeparkering ska införas på Lidingö permanent och hur det i så fall ska fungera är beräknat att fattas i slutet av 2020.

Mer om boendeparkering

Till toppen av sidan