Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Bildarkivet

I stadsarkivet har vi en stor samling med över 3 000 fotografier. Bilder som visar många aspekter av Lidingö i det förflutna. Trots denna mängd finns det luckor i bestånden.

Svartvit bild på konduktör och kvinna som köper biljett på en gammal plattform

Brovakten Anton Nyström

Har du Lidingöfotografier från äldre tid?

Fotografiet är en av de starkaste länkarna mellan nuet och det förflutna. När det gäller att återge människan och hennes miljö, skildra skeenden och förmedla känslor är fotografiet nästan oslagbart som källa. Lidingö stadsarkiv tar därför gärna emot fler fotografier än dem vi redan har. Glöm inte att även nyare bilder en gång blir historia. Vi är därför intresserade också av fotografier från de senaste årtiondena.

Vi efterlyser särskilt fotografier som visar fritids- och friluftsliv, vardag och högtid, arbetsliv och industri, översiktsbilder och vyer samt bilder från de "nyare" bostadsområdena. Men även annat kan vara av intresse,  tveka inte att höra av dig.

Kanske vi får låna dina gamla bilder?

Om du inte vill lämna ifrån dig dina bilder, kanske du kan tänka dig att låna ut ditt fotoalbum till oss. Vi skannar då in de fotografier som intresserar oss och du får sedan tillbaka dina originalbilder.

Hör gärna av dig om du har bilder från det gamla Lidingö.

Till toppen av sidan