Skriv ut
Dela

Praktisk information till förtroendevalda

Här hittar du praktisk information om arvode och ersättning, kontaktuppgifter, passerkort och hur du avsäger dig uppdraget som förtroendevald. På undersidorna hittar du mer information om ditt uppdrag.

Arvode och ersättning

För dina uppdrag som förtroendevald har du rätt till arvode. Du kan också få ersättning för förlorad arbetsinkomst och uppkommen kostnad för barntillsyn.

Kontaktuppgifter

Staden behöver din adress, e-postadress, mobilnummer och personnummer för att du ska få handlingar till sammanträden och arvode. Kontakta din nämndsekreterare så snart dina kontaktuppgifter ändras.

Det är viktigt att du anger den information som du vill ska presenteras om dig på stadens webbplats. När du valts till ett uppdrag i staden ska du därför fylla i ett e-formulär med kontaktuppgifter och samtycke för visning av kontaktuppgifter. länk till annan webbplats

Passerkort

Du behöver ett passerkort för att komma in i vissa av Stadshusets sammanträdeslokaler. Det är kundcenter som utfärdar passerkort. Så här gör du:

  • Boka en tid hos kundcenter via e-postadressen kundcenter@lidingo.se eller på telefonnummer 08-731 30 00.
  • För att kunna parkera i garaget behöver du ha en behörighetskod i ditt passerkort. Du kan då parkera i garaget efter klockan 17.00 i mån av plats.

Avsägelse av uppdrag som förtroendevald

Om du vill avsluta ett förtroendeuppdrag ska du lämna in en skriftlig avsägelse som anger vilket eller vilka uppdrag som ska avslutas. Du ska lämna avsägelsen till kommunstyrelsens registrator.

Om du lämnar alla uppdrag som förtroendevald, ansvarar du för att återlämna eventuella arbetsredskap och passerkort som du har fått låna av staden. De ska lämnas till din nämndsekreterare.

Nämndhandlingarna via app

Som förtroendevald kan du få kallelser och handlingar digitalt. Lathundar;

Så skaffar du ett Apple-IDPDF (pdf, 414.8 kB)

Guide till Lidingö stads app (Netpublicator) för digitala nämndhandlingarPDF (pdf, 691.9 kB)

Mina användaruppgifter för nämndhandlingar i appPDF (pdf, 15.3 kB)

Till toppen av sidan