Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Välbesökt start för Kulturveckan

I lördags återinvigdes Stadshuset och samtidigt startade årets upplaga av Kulturveckan. Musik, tal och presentationer av stadens verksamheter ingick i utbudet som ett stort antal besökare kunde ta del av.

Folksamling i stadshusets entréhall.

Det var uppskattningsvis mellan 3 – 4 000 personer som under lördagen passade på att bekanta sig med Stadshuset och ta del av utbudet av aktiviteter. Det hela inleddes klockan 11 med att elever från Hersby gymnasium välkomnade med musik i stora entréhallen. Sedan följde invigningstal och bandklippning med kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors och stadsdirektör Daniel Broman. Därefter följde en rad arrangemang där flera av stadens verksamheter visade upp sig. Det genomfördes också en flera välbesökta guidningar i de nya, aktivitetsbaserade kontoren där stadens förvaltningar huserar.

Lyfta kulturlivet

Kulturveckans syfte är att lyfta och synliggöra det rika kulturliv som finns på ön. Det är för femte året som Kulturveckan, som består av nio dagar, erbjuder ett stort utbud av kulturupplevelser för Lidingöbor i alla åldrar. Hela programmet finns på stadens webb, www.lidingo.se/kulturveckan Länk till annan webbplats..

- Även i år har vi många härliga programpunkter, där alla har möjlighet att uppleva något. Och dessutom extra mycket för barn och ungdom, säger Anneli Mannberg, projektledare för kulturveckan.

Till toppen av sidan