Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Välbesökt premiär för medborgardialog

I onsdags var det premiär för forum för medborgardialog. Ett 40-tal Lidingöbor fanns på plats då stadens politiska ledning talade om stadens vision och besvarade åhörarnas frågor.

Det var välfyllt i möteslokalen Storholmen i Stadshuset då forum för medborgardialog begick premiär i onsdags. Mötet kommer att återkomma, ett varje kvartal, med olika teman och tid för allmän frågestund. Vid första tillfället redovisade kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M), omsorgs- och socialnämndens ordförande Birgitta Sköld (LP) och teknik- och fastighetsnämndens ordförande Carl-Johan Schiller (KD) för stadens nya styrmodell, vision och för den politiska ledningens prioriterade områden. Liberalernas Amelie Tarschys Ingre kunde inte delta denna gång på grund av annat engagemang.

Efter inledningen påbörjades frågestunden med en stor variation av ämnen. Tryggheten, parkeringsproblematiken och Lidingös kulturarv var de områden som inledde. Vidare ställdes frågor kring solceller, Robin Hood-skatten, trängselskatten, överdäckningen av Torsviksdiket, integration och simhallen. Efter en timme avslutades mötet. Nästa tillfälle för forum för medborgardialog är den 9 december. Mer information kommer då mötet närmar sig via stadens webb och i andra kanaler.

Till toppen av sidan