Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Sara Penje utsedd till Årets Nyskapande chef

Sara Penje, Lidingö stads utvecklingschef, utsåg igår kväll den 29 januari till Årets Nyskapande chef 2019 i utmärkelsen Årets Offentliga chef. Priset är instiftat av tidningen Offentliga Affärer.

Sara Penje, utvecklingschef Lidingö stad

Sara Penje, utvecklingschef Lidingö stad

Årets nyskapande chef är tänkt att prisa de som gjort ett extra utvecklingsarbete kring organisationsutveckling eller digitalisering som förbättrat organisationen.

Motiveringen lyder:

Genom att våga utmana invanda strukturer har Sara Penje bidragit till att som utvecklingschef skapa ett förändringsklimat i hela kommunen. Hon är en mästare på att motivera folk och få dem med sig samt bygger en samarbetskultur. Genom ett nyskapande arbetssätt har Sara Penje bland annat omvandlat en hel förvaltning från analog till digital och inkluderat medarbetare som ingen trodde skulle befatta sig med en dator!

— Det är mycket hedrande att vinna ett pris som Årets Nyskapande chef som handlar om förändringsledning och att bygga en samarbetsinriktad kultur. Tillsammans med utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun, visar vi att Lidingö stad verkligen är i framkant vad gäller utveckling och att vår modell för att driva utvecklingen genom nyfikenhet och samarbete är framgångsrik, säger Sara Penje.

I november 2019 utsågs Lidingö stad till Sveriges digitaliseringskommun, ett arbete som Sara bidragit till.

Till toppen av sidan