Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Polisinsats på måndagsförmiddagen

Uppdaterad klockan 16:30: En skottlossning, där en person har avlidit, inträffade på Lidingö vid 10-tiden på måndagsförmiddagen den 24 augusti.

Polisbil

Händelsen inträffade vid Södra Kungsvägen nära stadshusrondellen. Det föreligger ingen fara för allmänheten men området är avspärrat och polisinsats pågår.

Polisen har patruller på Lidingöbron men trafiken flyter vid 14-tiden på måndagseftermiddagen på.

Polisen arbetar nu med att leta efter gärningsperson/personer och utföra andra brottsutredande insatser.

Inför skoldagen den 25 augusti

Skolor och förskolor är öppna som vanligt tisdagen den 25 augusti.

Efter polisinsatsen på Lidingö den 24 augusti kommer förskolor, skolor, fritids och andra verksamheter att vara öppna och bedriva verksamheten som vanligt tisdagen den 25 augusti. I samråd med polisen finns ingen rekommendation om att vårdnadshavare ska lämna och hämta. Elever kan ta sig till och från skolan som de brukar. Staden har löpande samråd och kontakt med polisen efter dagens händelse.

Personal och elevhälsan på skolorna har beredskap att ta hand om oro och frågor.

Ökad polisnärvaro på Lidingö

Polisen inleder från och med nu och en period framöver en trygghetsinsats på Lidingö. Bakgrunden är den senaste tidens oroligheter och det misstänkta mordet den 24 augusti. Polisen kommer att befinna sig bland annat i Lidingö centrum.

Syftet med insatsen är att höja säkerheten på ön och öka tryggheten generellt men också att ta emot uppgifter som kan vara av intresse i mordutredningen. Representanter från Lidingö stad kommer också att delta i trygghetsinsatsen.

Så kontaktar du polisen:

Vid akuta tips, ring 112

För tips som inte är akuta kan du ringa 114 14 eller tipsa via webben.

Polisens webbplats för tips Länk till annan webbplats.

Så planerar vi för skoldagen och hemgång måndagen 24 augusti

Då polisinsats pågår brett uppmanar polisen skolor och förskolor att hålla barn och elever inomhus för att inte störa pågående insats. Det finns dock ingen anledning till oro för elever, barn eller personal. Barn och elever är trygga i skolan. Vårdnadshavare behöver inte hämta barn tidigare från skolan eller förskolan.

Men för att inte störa den pågående polisinsatsen rekommenderar vi, i samråd med polisen, att vårdnadshavare hämtar de barn och elever som normalt brukar ta sig hem själva från skolan när skolan eller fritidsverksamheten är slut för dagen.

Detta gäller tills ny information kommer från polisen.

Frågor & Svar

Behöver barn i förskolan och skolan hämtas extra tidigt?

Nej

Kan elever gå hem själva?

Rekommendationen är idag måndag 24 augusti att barn och elever som normalt brukar ta sig hem själva hämtas av vårdnadshavare.

Ska föräldrar hämta barn eller ska elever stanna kvar i skolan och förskolan?

Skola och fritids bedriver verksamheten som vanligt.

Till toppen av sidan