Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

På Lidingö är gott att leva

Tidningen Fokus har jämfört landets 290 kommuner för att lista var i landet det är bäst att leva. Lidingö hamnade i deras jämförelse på en 13:e plats. Det är en förbättring från förra årets jämförelse då Lidingö hamnade på plats 38.

- Det är en grundlig och ambitiös jämförelse på en rad olika områden mellan landets kommuner som tidningen Fokus har gjort. Det är glädjande att vi är en av landets tryggaste kommuner, gör starka skolresultat och har en av landets starkaste ekonomier, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sammanlagt är det 210 olika faktorer som har granskats för att komma fram till resultatet. Det är under rubriker som arbetsmarknad, bostäder, ekonomi, skola och trygghet som kommunerna har poängsatts. Bäst placerade Lidingö sig i kategorierna ekonomi på plats fem bland landets kommuner, utbildning (9) och demokrati och jämställdhet (15). Stora kliv uppåt på listan gjorde Lidingö inom området trygghet, från plats 62 till 18, och arbetsmarknad, från 73 till 33. Lomma är den kommun som är bäst att leva i, enligt tidningen Fokus.

- Det här är en bra värdemätare. Extra glad blir jag över resultatet för utbildning där vi hamnar på en nionde plats. Skolan är ett prioriterat område där vi har lagt mycket energi, säger stadsdirektör Daniel Broman.

Det är för 15:e året i rad som tidningen Fokus gör jämförelsen mellan landets kommuner. Tidigare har de kallat mätningen Bäst att bo, i år har de valt att ändra lite på sättet att mäta och kallar sammanställningen Bäst att leva.

Till toppen av sidan