Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Ordningsstörningarna på Näset

Sedan afghanska konsulatet öppnade på Näset har det förekommit ordningsstörningar kring torget. På kommunfullmäktige i måndags redovisade kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors vilka åtgärder som gjorts för att förhindra ordningsstörningar.

Bild på exteriör Näset

På kommunfullmäktige i måndags ställdes en fråga om vilka åtgärder som vidtagits av staden för att minska ordningsstörningarna på Näset. Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) angav i sitt svar att man under en längre tid arbetat mot dessa störningar i nära samarbete med polisen. Exempel på åtgärder är bland annat ökad närvaro av väktare i området, ökad närvaro av parkeringsvakter och återkommande informationsutbyte med polis, räddningstjänst och bevakningsföretaget.

- Lidingömajoriteten kommer fortsatt bevaka frågan för att ytterligare åtgärder ska vidtas vid behov. Det är inte heller lämpligt att placera ett konsulat mitt i ett bostadsområde och det är önskvärt att konsulatet flyttar till en mer lämplig plats, säger Daniel Källenfors.

Till toppen av sidan