Nya teknik- och fastighetschefen utsedd

Stadens nya chef för teknik- och fastighetsförvaltningen heter Poa Hellqvist. Hon kommer från Täby och har lång erfarenhet av kommunalt arbete på den tekniska sidan.

Poa Hellqvist arbetar sedan knappt 20 år tillbaka i Täby kommun där hon haft en rad olika chefsuppdrag inom områdena teknik, gata, park och stadsmiljö.

Poa är 47 år och bosatt i Täby. Hon tillträder sin nya tjänst i Lidingö stad runt årsskiftet.

Tre snabba frågor till Poa

Vad var det som lockade dig att söka jobbet i Lidingö stad?
– För mig står Lidingö stad för kvalitet och en fin värdegrund kring hälsa och att vilja och våga. Jobbet som förvaltningschef låter både spännande och utvecklande med stor bredd och stora projekt som berör många. Att få chansen att leda sex enheter inom teknik, fastighet och idrott tillsammans med kompetenta enhetschefer och medarbetare. I nära samverkan med förtroendevalda och kommunledningen. Ett drömjobb!

Vilken blir den största utmaningen i det nya jobbet?
– Att skapa en god samverkan och gemensam målbild både inom den nya förvaltningen, med kommunledningens beställare och verksamhetsutövare inom omsorg och utbildning samt med förtroendevalda. Att få ett tydligt uppdrag för en ny förvaltning som ger oss energi att utveckla och stärka en så viktig verksamhet som berör så många Lidingöbor.

Vad gillar du att göra på din lediga tid?
– Jag gillar att umgås och njuta av livet med min familj, vänner och taxen Bella. Att träna, resa, lyssna på musik och läsa böcker är några av de saker som förgyller min fritid.

Till toppen av sidan