Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingö stad deltar i Digital idag

På fredagen den 2 oktober hålls den årliga och nationella temadagen Digital idag med livesändning från Sergels torg. Över 200 bidrag i form av föreläsningar och seminarier kommer att visas upp. Lidingö stad bidrar med åtta av dem.

Grafik över olika digitala kanaler så som Facebook, Youtube och stadens hemsida.

Grafik: Kicki Braun

Målet med temadagen är att inspirera alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Konferensen kommer att ske digitalt med ett brett och stort utbud. Lidingö stads levererar totalt åtta seminarier där målgruppen är både de som inte har kommit så långt i sin digitala transformation och de som har haft digitalisering som utvecklingsområde under en längre tid.

Olika intressanta ämnen tas upp

Från Lidingö, som blev Årets digitaliseringskommun 2019, deltar medarbetare från en rad olika förvaltningar och ämnena som de berättar om handlar om digitala samarbeten inom staden, e-arkiv, boendeparkering, onboarding, digitalisering i socialt arbete, digital utvecklingsresa, skriva sig till lärande och digitalt arbete med elever.

– Att få vara med i detta sammanhang är otroligt inspirerande och viktigt för oss i Lidingö stad. Vår utvecklingsresa innebär bland annat att visa upp det vi gör, men det är också ett värdefullt tillfälle att reflektera över hur långt vi har kommit i relation till andra och vad som blir vårt nästa steg, säger utvecklingschef Sara Penje som under dagen deltar live från Sergels torg i en panel som ska diskutera hur digitaliseringen förändrar skola och utbildning.

Aktörer som DIGG, SKR, Vinnova, RISE och Wallenbergsstiftelsen är några av de som ligger bakom initiativet som syftar till att kraftsamla goda exempel som sker runt om i Sverige.

Till toppen av sidan