Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingö nominerat för digitaliseringsarbete

Lidingö stad tillhör tillsammans med fyra andra kommuner finalisterna till utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun 2019. Bakom utmärkelsen står bland andra Sveriges kommuner och landsting, Vinnova och Myndigheten för digital förvaltning.

Lidingö stad är en av de fem kvarvarande kommuner som nominerats till utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun. Slutlig mottagare blir den kommun som juryn anser bäst har lyckats med att använda IT och digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

- Vi ser stora möjligheter att förbättra den kommunala verksamheten via ett genomtänkt digitaliseringsarbete. Nomineringen är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt, säger Björn Söderlund, utvecklingschef i Lidingö stad.

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) är också glad och stolt över nomineringen.

- Digitalisering är ett fokusområde för den politiska ledningen på Lidingö. Vi vet att digitala lösningar kan både tillhandahålla bättre service till Lidingöborna och bidra till en ännu effektivare organisation. På så sätt skapar vi största möjliga värde för Lidingös skattebetalare, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö.

De övriga nominerade kommunerna är Karlskrona, Karlstad, Södertälje och Umeå. Bakom nominering står Sveriges kommuner och landsting, Myndigheten för digital förvaltning, Infrastrukturdepartementet, Vinnova, IT & Telekomföretagen, PwC, Telia och Kvalitetsmässan. Utmärkelsen delas ut under Kvalitetsmässans invigningsgala på Göteborgsoperan den 12 november. Priset delas ut vartannat år och i år sker det för tionde gången. 2017 års pristagare var Stockholm stad.

Till toppen av sidan