Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingö i topp i upphandlingsindex 2019

Lidingö klättrar till första plats när LO-distriktet i Stockholms län granskar kommuners rutiner för upphandling och kontroll av leverantörer.

Teamet på upphandlingsenheten.

För sjunde året presenterar LO-distriktet ett upphandlingsindex som bygger på en enkätundersökning som skickats till länets samtliga kommuner. I år deltog 21 av 26 kommuner och Lidingö placerar sig alltså på första plats, en klättring från plats sex 2017.

— Vi driver ett strategiskt upphandlingsarbete med tydliga rutiner och processer. Frågor kring upphandling är också högt uppe på agendan både i stadsledningen och i den politiska ledningen, säger Adriana Buzea, upphandlingschef i Lidingö stad.

Staden genomför också löpande interna utbildningar och uppföljning kring upphandling vilket gjort att avtalstroheten är 96 procent.

Frågorna i enkätundersökningen handlar bland annat om kommunen granskar hur företagen följer regler och förordningar, hur man arbetar kring lagstiftningen inom upphandlingsområdet, hur policyn för upphandlingsfrågor hanteras och förtroendevaldas involvering i upphandlingar och i uppföljning av arbetet.

— Det blir allt viktigare med professionella upphandlingar då en allt större del av stadens verksamhet upphandlas. I och med detta får vi ett kvitto på att Lidingö är välskött på upphandlingsområdet, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Till toppen av sidan