Kommunstyrelsens nye ordförande

Den 1 augusti fick Lidingö en ny ordförande i kommunstyrelsen. Daniel Källenfors, en 46-årig bankman och tvåbarnspappa som nu tar över för att leda det politiska arbetet.

Daniel Källenfors i centrum.

Daniel Källenfors har i många år arbetat i det privata näringslivet. Trots det är han ingen nykomling inom politiken på Lidingö. På 90-talet var han ordförande för Moderata ungdomsförbundet här på ön och hade då även en plats både i kommunfullmäktige och landstinget. Sedan valet 2014 är han åter aktiv i den lokala politiken. Nu ersätter han Anna Rheyneuclaudes på posten som kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen fungerar lite som bolagsstyrelsen i en koncern och som dess ordförande ska Daniel Källenfors leda det politiska arbetet tillsammans med övriga majoritetspartier. Utnämningen gäller mandatperioden ut, till den 31 december, men han toppar moderaternas lista så det är ingen vild gissning att Källenfors är en het kandidat även nästa mandatperiod.

- Efter många år i det privata näringslivet ser jag fram emot att nu få arbeta politiskt för min hemkommun. För mig är prioritering av stadens kärnverksamheter som skola och omsorg, en varsam byggpolitik och lyhördhet gällande Lidingöbornas vilja viktiga ingångsvärden då jag tar mig an uppgiften, säger Daniel Källenfors.

Närheten till både naturen och storstaden ser han som Lidingös främsta företräden och på fritiden är det båtliv som ligger högst på listan. Då gärna med utflykter till Lilla Nassa, en ögrupp i yttre Skärgården som är i Lidingös ägo.

Namn: Daniel Källenfors
Ålder:46
Yrke: Kommunstyrelsens ordförande & kommunalråd. Tidigare banktjänsteman.
Familj: Gift och har två barn. 14 och 17 år gamla.
Bor: Käppala
Aktuell som: Ordförande i kommunstyrelsen

Till toppen av sidan