Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Anna Hadenius slutar som stadsdirektör

Efter tio år i Lidingö stad väljer Anna Hadenius att sluta som stadsdirektör. Hennes nya uppdrag blir att som miljödirektör i Stockholms stad arbeta med miljö- och klimatfrågor.

När stadsdirektör Anna Hadenius nu väljer att lämna Lidingö stad är det efter drygt tio år i ledande befattningar. Innan uppdraget som stadsdirektör var hon chef för miljö- och stadsbyggnadskontoret. Hon har nu erbjudits uppdraget som miljödirektör i Stockholms stad.

‒ ­Det har varit fantastiska år i Lidingö stad. Jag är stolt över vad vi åstadkommit tillsammans de här åren och kommer sakna alla engagerade medarbetare, politiker och Lidingöbor. Erbjudandet att få arbeta med miljö- och klimatfrågor, som ligger mig varmt om hjärtat, gick inte att motstå, säger Anna Hadenius.

En rekryteringsprocess inleds inom kort. Daniel Broman, chef för lärande- och kulturförvaltningen, har utsetts till tillförordnad stadsdirektör från 2 februari.

‒ Anna Hadenius har genom sitt långvariga engagemang för Lidingö betytt mycket för medarbetarna och medborgarna under tio års tid. Lidingö har en god verksamhet och en solid ekonomi efter Annas period som stadsdirektör. På kommunstyrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Anna för hennes stora och värdefulla bidrag till Lidingö, säger Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande.

Anna Hadenius avslutar sin tjänst i Lidingö stad den 1 februari. Innan hon börjar sitt nya uppdrag krävs ett formellt beslut av kommunstyrelsen i Stockholms stad.

Till toppen av sidan