Skriv ut
Dela

Socialpsykiatri

Alla människor känner ibland ångest, stress eller nedstämdhet. Ibland kan det utvecklas till mer långvariga och permanenta tillstånd. Då kan vi i Lidingö stad erbjuda professionellt stöd.

Två personer pratar

De flesta av de insatser vi erbjuder är behovsprövade. Om du känner att du behöver stöd ska du i första hand ta kontakt med en biståndshandläggare inom socialpsykiatri. Det gör du genom att ringa Lidingö stads växel 08-731 30 00.

På Lidingö finns även Praktikertjänst psykiatri dit du kan vända dig. Där finns läkare, kuratorer och sjuksköterskor. Gå till Praktikertjänst psykiatris webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

1177 Vårdguiden är en samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Gå till deras webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att ta del av mer information och fakta om psykisk hälsa. 

 • Personligt ombud


  Personligt ombud vänder sig till personer från 18 år och uppåt som har långvariga psykiska funktionsnedsättningar.Personligt ombud ger information och vägledning om samhällets hjälp och stöd, och hur det kan anpassas till varje individuell situation. Du kan till exempel få hjälp med att ta kontakt med olika myndigheter om du behöver det. Om du vill ha stöd i ett inledningsskede av utförande av bistånd, till exempel hemtjänst eller boendestöd, kan du få hjälp med det.Du kan själv ta kontakt, men även en närstående, en vän, granne eller någon annan som oroar sig för dig och vill hjälpa till kan kontakta det personliga ombudet.Kontakten är frivillig och utgår från ditt eget självbestämmande, din egen vilja och önskan.Ett personligt ombud har tystnadsplikt och utför ingen myndighetsutövning. Tjänsten är kostnadsfri.Kontakt: Agata Bloch, Personligt ombud
  Enheten förebyggande stöd, Omsorgs och socialförvaltningen
  Tel: 08-731 39 43
  Sms: 073-079 32 24
   

 • Träfflokaler


  Träfflokalen Freja är en öppen verksamhet för dig som drabbats av långvarig psykisk ohälsa eller har en neuropsykiatrisk diagnos. Verksamheten på Freja syftar till att ge dig som besökare möjlighet till fler sociala kontakter och en rikare fritid.Du kan läsa mer om Freja härTräfflokalen Delta är en öppen verksamhet för dig som är mellan 18 och 35 år och behöver komma vidare i din vardag. Du behöver inte ha något beslut eller fastställd diagnos för att komma hit.Du kan läsa mer om Delta här

 • Sysselsättning och arbetspraktik


  Om du på grund av din funktionsnedsättning inte kan ta ett arbete på den öppna arbetsmarknaden kan du få sysselsättning efter din egen förmåga. Det finns olika verksamheter där Lidingö stad erbjuder möjlighet till sysselsättning, praktik, arbete och stöd till studier.Så ansöker du:
  Kontakta en handläggare inom socialpsykiatri för att ansöka om denna tjänst.
  Tel: 08-731 35 28 (alla insatser)
  Tel: 08-731 34 73 (alla insatser och boenden)
  Läs mer: Så ansöker du
  Utförare:
  Inom omsorgs- och socialförvaltningens regi:
  Alfa
  Ciceronen

 • Boende med särskilt stöd


  Inom Lidingö stad finns två särskilda boenden för dig som drabbats av långvarig psykisk ohälsa.Så ansöker du:
  Kontakta en handläggare inom socialpsykiatri för att ansöka om denna tjänst.
  Tel: 08-731 35 28 (alla insatser)
  Tel: 08-731 34 73 (alla insatser och boenden)
  Läs mer: Så ansöker du • Boendestöd


  Av en boendestödjare får du hjälp i hemmet och stöd att finna en struktur i vardagen.

  Så ansöker du:
  Kontakta en handläggare inom socialpsykiatri för att ansöka om denna tjänst.
  Tel: 08-731 35 28 (alla insatser)
  Tel: 08-731 34 73 (alla insatser och boenden)
  Läs mer: Så ansöker du


Kontakt
Till toppen av sidan