Skriv ut
Dela

Kulturfest lockade många

Ett 80-tal Lidingöbor kom till kulturfesten på Högberga Gård där det bjöds på inspirationsföreläsning med Lidingöbon och entreprenören Imad Elabdala, musik, dans och fika från olika länder.

Som en del av kulturveckan bjöd staden i samarbete med Vänverksamheten in till en kulturfest på Högberga gård. Ett härligt sorl fyllde festlokalen när nyanlända och etablerade Lidingöbor minglade och smakade på fika från olika länder.

− Ett stort tack till alla nyanlända kvinnor som bakat alla dessa fantastiska kakor och bakverk. Jag vill också passa på att tacka Inger Pålsson och hennes kollegor på Vänverksamheten som ställde upp och skjutsade kvinnorna till och från Högberga Gård, säger Nina Brandelius, stadens arbetskoordinator och projektledare för evenemanget.

Varm stämning

Besökarna fick också lyssna på Lidingöbon och entreprenören Imad Elabdala, Årets nybyggare 2018 och grundare av företaget Kidnovation, världens första innovativa medialabb, som hjälper flyktingbarn att bearbeta sina traumatiska upplevelser.
 −Det var verkligen en glad och varm stämning bland besökarna som minglade, fikade och dansade. Och Imad Elabdala höll en gripande föreläsning om sin resa från Syrien till hur han startade sitt företag Kidnovation, säger Nina Brandelius.

Till toppen av sidan