Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Ögruppen

Inom Ögruppen erbjuder vi dig med intellektuell funktionsnedsättning en rad olika möjligheter anpassade efter dina intressen, behov och färdigheter. Beslut enligt LSS behövs.

Ö-gruppen har flera verksamheter dit man söker om man är intresserad av allt från konst, sinnesrum, butiksarbete, köksuppdrag, uteaktiviteter och mycket mer. Vi följer dig och dina behov!

Aktiviteter – lindring och måttlig funktionsnedsättning

Leveranser och kök

Vi jobbar i restaurangkök, där vi lagar daglig lunch, bakar och annat gott. Här får man öva på allt som har med matlagning, bakning och catering att göra. En gång i månaden blir man som kund erbjuden att delta på en tre rätters middag i verksamheten, då är det personalen som serverar. Vår mat är mycket populär på Lidingö.

Vi kör ut leveranser av vår mat och fika, fruktlådor och förbrukningsvaror till andra verksamheter på Lidingö. Det här är för de kunderna som gillar packning, inventering och att åka bil.

Vi gör uppdrag för stadshuset på Lidingö, sköter pentry och påfyllning av material.

Kreativ verkstad

Tycker du om att jobba med dina händer och sinnen är vår kreativa verkstad kanske något för dig? Vi arbetar till exempel med keramik, måleri och textil. Här har du som vill arbeta med eget skapande möjlighet att få utlopp för din kreativitet. Mycket av det vi arbetar med säljer vi sedan i vår egen affär som vi även bemannar.

Second hand och förpackningsarbete

Om du tycker det skulle vara roligt att arbeta med återbruk, secondhand och förpackning, så kan du göra det hos oss. Vi driver en butik med second hand produkter, vi rensar, tvättar och prissätter varorna. Vi gör uppdrag för externa företag likt packning, utskick och laminering.

Coachning

Vill du testa och se hur det är att jobba den öppna arbetsmarknaden? Flera av våra kunder är ute på praktik på olika arbetsplatser och vi kan hjälpa dig att hitta en arbetspraktik som passar dig med stöd av en arbete- och studiecoach.

Aktiviteter – omfattande funktionsnedsättning

Vi har verksamheter som vänder sig till dig som behöver mer omfattande stöd för daglig verksamhet och omvårdnad. Vi utgår från dina individuella färdigheter och intressen.

  • Vi arbetar med sinnesupplevelser och kommunikation för att stärka dina förmågor.
  • Vi använder olika övningar, bland annat rörelseövningar och stretching.
  • Vi har sinnesrum såsom Boll hav, Vitt rum, musikbädd och massagestol som hjälper till att stimulera alla sinnen.
  • Hos oss är utevistelse en del av dagen. Det ger frisk luft och positiv stimulans till hjärnan, samtidigt som det ger en bra rörelseträning.
  • Vi har flera gemensamma aktiviteter såsom musik-, skapande-, högläsnings- och bakgrupper.

Vi har ett nära samarbete med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor som hjälper till att stötta och utveckla dig och dina färdigheter.

Pedagogik

Vi som jobbar på Ögruppen är bland annat undersköterskor och stödpedagoger. Vi har kunskap inom flera kommunikationssätt såsom stödtecken och samtalsmattor.

Vi tänker helhet och arbetar kontinuerligt med att följa upp och utvärdera vårt arbete, detta för att ge bästa möjliga service. På Ö-gruppen har vi ett normkritiskt förhållningssätt.

Vi använder oss av digitala och analoga kommunikationsformer för att ge dig bästa förutsättningar att kommunicera och kartlägga dina önskemål. Vi använder stödtecken, visuell kommunikation, tydliggörande pedagogik och för oss är det viktigt att bygga på styrkor och förmågor.

Genom att omvärldsbevakning område ser vi till att alltid vara i tid med våra metoder och uppdaterade kring den senaste evidensen.

Värdegrund och kvalitetsarbete

Lidingö stads värdegrundsord leder oss i vårt dagliga arbete:

  • engagerade
  • professionella
  • initiativrika.

Vi har alltid hälsoperspektivet och jobbar kontinuerligt med att alla ska har rätt förutsättningar för att nå sina mål.

Kontakt
Till toppen av sidan