Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Jobbforum

På Jobbforum vill vi ta vara på dina kunskaper, intressen och nyfikenhet. Du kan få jobba med exempelvis hantverk, parkskötsel eller återvinning. Jobbforum är till för dig med intellektuell funktionsnedsättning. 

Vi finns på Bosö båthamn, på udden Hustegaholm och i vårt snickeri i Högsätra. Men vi har uppdrag på hela Lidingö. Planeringen av ditt uppdrag sker på dina villkor. Om du tycker om ett fritt arbete med frisk luft och en hel del motion kommer du att trivas hos oss. Vi är ett glatt gäng som hjälper och stöttar varandra.

Aktiviteter och arbetsuppgifter

Naturnära jobb och snickeri

Vi sköter kommunens grillplatser och vindskydd så att Lidingöborna kan njuta av dem på sin fritid. Vi röjer sly och klyver ved till eldstäderna, samt paketerar och säljer en del av veden. En hantverksgrupp jobbar med snickeri, renovering och återbruk.

"Jag jobbar som naturvårdare", film från Utbildningsradion, UR:S webbplats Länk till annan webbplats.

Jobb med djur och växter

Tycker du om djur? Vi sköter tillsynen av de "naturvårdande" korna på Elfvikslandet och getterna vid Långängens gård. Vårt jobb är att se till att djuren har det bra genom att sköta deras hagar och ge dem mat när de inte har tillräckligt bete ute. Arbetet varierar med årstiderna. Under våren, sommaren och hösten jobbar vi med odlingar. Både på Hustegaholm och Bosön odlar vi bland annat kryddor och grönsaker.

Transporter och service

Vi jobbar också med olika typer av serviceuppdrag och transporter där vi använder oss av elfordon som laddas upp av solceller. Med solens kraft åker vi runt och samlar upp återvinning i stadens verksamheter, och kör det till återvinningscentralen. Att värna om miljön genomsyrar allt vi gör. Flera av de som jobbar hos oss har tagit AM-körkort.

Underhåll av idrottsplatser

Vi hjälper också till att sköta idrottsplatser och en skateboardramp på ön. Tillsammans med Lidingöloppet arbetar vi också med att hålla spåret för Lidingöloppet i bra skick, så att alla kan ha glädje av det.

Arbets- och studiecoach

För dig som är intresserad av daglig verksamhet på en arbetsplats på den öppna arbetsmarknaden erbjuder vi även stöd från en arbets- och studiecoach. Coachen stöttar dig hela vägen från att välja, skaffa och behålla daglig verksamhet på en arbetsplats.

Pedagogik

Vår personal är undersköterskor, stödpedagoger eller dylikt. Vår personal har behörighet för exempelvis motorsågar och andra maskiner.

Vi är engagerade, professionella och initiativrika, vilket genomsyrar våra verksamheter. Vi arbetar systematiskt med att hålla en god kvalité.

Kontakt
Till toppen av sidan