Skriv ut
Dela

Stöd och hjälp i din vardag

Du som är i behov av stöd och hjälp i din vardag kan ansöka om insatser i hemmet. Det kan vara allt ifrån serviceinsatser några timmar per månad till omfattande omvårdnad med insatser flera gånger per dygn. Det kan också vara stöd för dig som anhörig i form av avlösning i hemmet.

Färsk mat; champinjoner, baguette och sallad

Hemtjänst

Hemtjänst innebär hjälp i den egna bostaden i form av:

  • Enklare serviceinsatser exempelvis städning, tvätt, veckoinköp, matdistribution och trygghetslarm.
  • Omvårdande insatser med ett mer omfattande hjälpbehov där man behöver personlig hjälp med att exempelvis äta, dricka, klä sig och sköta sin personliga hygien.
  • Ledsagning till kultur- och fritidsaktiviteter.

 Hemtjänst behöver du ansöka om hos en biståndshandläggare.

Läs mer om hemtjänst

Trygghetslarm

Du som oroar dig för att till exempel ramla eller som har en ökad risk att drabbas av akut sjukdom kan ansöka om att få ett trygghetslarm. Trygghetslarm är en tjänst som gör det möjligt för dig att komma i kontakt med personal vid oförutsedda situationer. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga.

Du ansöker om trygghetslarm hos en biståndshandläggare.


Social samvaro

Mötesplats centrum

Mötesplats centrum är en träffpunkt för dig som är senior, anhörig eller frivillig. Hit kan du komma för att knyta vänskapsband, hämta kraft, delta i aktiviteter eller helt enkelt för en pratstund.

Läs mer om mötesplats centrum

Dagverksamhet

Dagverksamhet är ett ställe dit man kan komma och träffa andra människor och tillsammans delta i olika aktiviteter eller bara få sällskap. För att få komma till en dagverksamhet behövs ett biståndsbeslut.

Läs mer om dagverksamhet

Avlösning i hemmet

Avlösning innebär att den som vårdar en närstående kan få möjlighet att koppla av och göra egna aktiviteter genom att någon annan tar över vården under en begränsad tid. Ansökan om avlösning i hemmet görs till en biståndshandläggare.

Så ansöker du

Till toppen av sidan