Skriv ut
Dela

Stöd och hjälp i vardagen

Inom Lidingö stad finns det olika former av stöd och aktiviteter för seniorer. Vissa alternativ behöver du ansöka om medan andra inte kräver någon ansökan.

Färsk mat; champinjoner, baguette och sallad

Trygghetslarm

Du som oroar dig för att till exempel ramla eller som har en ökad risk att drabbas av akut sjukdom kan ansöka om att få ett trygghetslarm. Trygghetslarm är en tjänst som gör det möjligt för dig att komma i kontakt med personal vid oförutsedda situationer och är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga. Trygghetslarm måste du ansöka om hos en biståndshandläggare.

Information och vägledning

Har du frågor om äldreomsorgen eller funderingar kring hemtjänst och äldreboenden kan du vända dig till Lidingö stads äldrelots. Du kan till exempel få hjälp med att hitta rätt kontakter inom kommunen och landstinget eller få stöd att fylla i ansökningsblanketter.

Äldrelotsen bjuder årligen in alla som fyllt 80 år till en informationsträff för att informera om stadens utbud av stöd, service och aktiviteter för seniorer.

Seniorservice för dig som fyllt 70 år

Behöver du praktisk hjälp med vissa vardagssysslor till exempel hjälp att sätta upp gardiner och byta glödlampor kan du kontakta seniorservice. För att förebygga fallskador och olyckor i hemmet erbjuds även säkerhetsrond i samband med besöket. Tjänsten är avgiftsfri.

Stöd till dig som har nedsatt syn eller hörsel

Har du en funktionsnedsättning gällande syn eller hörsel kan du få hjälp med träning i din hemmiljö av vår syn- och hörselinstruktör. Du kan till exempel få kostnadsfri rådgivning, information, stöd och instruktion om hur du hanterar dina hjälpmedel.

Till toppen av sidan