Skriv ut
Dela

Mat och matlådor

Färska råvaror på en skärbräda (sallad, champinjoner, bröd)

Här hittar du veckans meny för matlådor:

Så här gör du när du blivit beviljad matdistribution

När du har blivit beviljad matdistribution har du två möjligheter:

  • Du kan välja att gå via ett hemtjänstföretag som du själv väljer och som då håller i kontakterna kring matdistributionen. Om du inte är hemma när matlådan kommer lämnas maten till hemtjänstföretaget som i sin tur distribuerar maten till dig senare.
  • Om du får matdistribution beviljat och inte vill välja ett hemtjänstföretag får du själv ha kontakt med Sodexo och din biståndsbedömare, till exempel vid uppehåll och avslut av matdistributionen. Är du inte hemma när matlådan kommer lämnas maten i kylväska och du ansvarar själv för att återlämna den till Sodexo.

Vad kostar det att få matlåda?

Matlådor kostar 54 kronor per portion och inkluderar då mat, smör, dryck, sallad och en efterrätt.  En serviceavgift på 201 kronor per månad tillkommer för distributionen och kostnaden debiteras nästkommande månad. Denna avgift är oberoende av antalet matlådor du beställer under månaden och om du valt hemtjänstföretag eller inte.

När kommer matlådan?

Matlådorna levereras dagligen måndag till och med onsdag. På torsdagar levereras matlådor för både torsdag och fredag och helgens matlådor kommer på fredag. Matlådorna kommer mellan klockan 09.00 och 16.00.
Var fjärde vecka får du en matsedel för att välja och kryssa i vilken maträtt du önskar (två alternativ dagligen) de kommande fyra veckorna, samt hur många dagar i veckan som du önskar matlåda.

Hur meddelar jag om ett uppehåll av matlåda?

Ta kontakt med ditt hemtjänstföretag för att göra ett uppehåll av matlådan eller ring Sodexo om du inte valt ett hemtjänstföretag. Sodexo når du varje dag mellan kl 08.00-16.00 Telefon 08‑731 37 02.  

Så här säger du upp kalla matlådor

Ta kontakt med ditt hemtjänstföretag som hjälper dig att säga upp kalla matlådan, alternativt kontaktar du din biståndshandläggare om du inte har hemtjänst. 

Vad gör jag om jag om jag inte fått min matlåda?

Om du inte fått din matlåda kontaktar du Sodexo kundtjänst på telefon: 08–731 37 02. Du kan också mejla oss på siggebo.se@sodexo.com

Så här arbetar vi med mat i Lidingö stad

Lidingö stad har ett pågående kvalitets- och utvecklingsarbete när det gäller mat och måltider för äldre. Bland annat finns policys och riktlinjer som ligger till grund för att kvalitetssäkra arbetet med mat och måltider.

Maten till Lidingö stads särskilda boenden och matlådorna lagas av Sodexo direkt på Högsätra och på Siggebogården. Över 80 procent av maten tillagas från grunden (vilket betyder att hel- och halvfabrikat minimeras), över 30 procent av innehållet är ekologiskt och onödiga tillsatser får inte användas.

Mer information och kontaktuppgifter

Frågor om maten
Sodexo Alex Espinoza Tel: 08–578 83 243
E-post: alex.espinoza@sodexo.com

Här hittar du blankett för dina synpunkter på matenPDF (pdf, 142.7 kB)

Till toppen av sidan