Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Temakväll om psykisk ohälsa

Välkommen till en temakväll om psykisk ohälsa. Du får bland annat lyssna till Hasse Brontén som på ett varmt men samtidigt underhållande sätt delar med sig om sina tankar och erfarenheter kring att växa upp med en pappa som inte riktigt var som alla andra.

Hasse Brontén växte upp med en pappa som levde med diagnosen bipolär. Först många år senare har Hasse öppet berättat sanningen om hur hans pappa dog. Inte på grund av cancer som länge var den stående lögnen. Varför är det fortfarande tabu kring psykiska sjukdomar?

Du får också lyssna till Susanne Rolfner Suvanto som talar om livet efter 65 och depression. Hur kan vi upptäcka, förstå och förebygga psykisk ohälsa hos äldre? Susanne ger med sin erfarenhet och kunskap en nyckel till svaren.

I anslutning till föreläsningen kan du träffa utställare från organisationer som arbetar för att stärka och förebygga psykisk hälsa. Representanter från Lidingö stad finns också på plats för att berätta om vilket stöd som finns.

Under en tvåårsperiod har Lidingö stad arrangerat fyra temaföreläsningar för allmänheten med syftet att öka medvetenheten kring hälsa och välmående. Syftet har också varit att bidra till en ökad förståelse och öppenhet för svåra frågor. Psykisk ohälsa är den fjärde och sista föreläsningen.

Tid: Torsdag den 3 oktober kl.17.30-20
Plats: Lidingö stadshus, Sessionssalen
Fri entré!

Till toppen av sidan