Maria Dufva föreläser om "Det föräldrafria nätet"

Välkommen till en föreläsning om de ungas föräldrafria liv på nätet och hur vi vuxna kan hjälpa barnen att inte utsättas eller utsätta andra för brott.

Kvällens föreläsare Maria Dufva har en lång erfarenhet som kriminolog och medlare. Hon är också en flitigt anlitad föreläsare och syns även i tv där hon regelbundet anlitas för att kommentera händelser som rör barns säkerhet på nätet.

Så här säger Maria Dufva om varför vi behöver lära oss mer om våra barns verklighet på nätet:

"De allra flesta föräldrar är väldigt intresserade av sina barn, men på nätet lever de ändå oftast föräldrafritt. Vi lämnar inte våra barn ensamma på en nattklubb eller en finlandskryssning. Men varje dygn lämnas tusentals barn ensamma i olika chattrum på nätet med samma klientel som finns i baren.”

ANMÄLAN
Föreläsningen är kostnadsfri men antalet platser är begränsade, anmäl dig till stadens preventionssamordnare senast den 16 april: anna.sundin.adolfsson@lidingo.se

TID OCH PLATS
Torsdag den 19 april kl. 18.00-20.00
Christinaskolans aula, Läroverksvägen 56

Varmt välkommen!

Under 2018-2019 kommer Lidingö stad att arrangera fyra kunskapshöjande temaförelänsningar för allmänheten. Först ut är ”Det föräldrafria nätet”. Övriga teman är fysisk hälsa för seniorer, psykisk ohälsa och våld i nära relation.

Till toppen av sidan