Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lokal kvar på Tor

Kommunstyrelsen har beslutat att finansiera en gemensamhetslokal på seniorboendet Tor. Flytten av Mötesplats centrum från seniorboendet Tor till det nyrenoverade Stadshuset kommer att genomföras enligt planerna.

Då det beslutades att Mötesplats centrum skulle flytta från seniorboendet Tor till nya och anpassade lokaler i ett renoverat Stadshus möttes det av starka protester. Den politiska majoriteten har nu lyssnat på kritiken och beslutat att finansiera en gemensamhetslokal i Tor.

- Stadshuset kommer att kunna erbjuda en rad aktiviteter i nya och ändamålsenliga lokaler. Samtidigt kan Stadshuset erbjuda närhet till annan service som stadsbiblioteket och husläkarmottagningen. Att vi nu kan behålla en gemensamhetslokal på Tor, är enbart positivt och öppnar upp för flera möjligheter för seniorer att mötas, säger Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

- Båda mötesplatsernas innehåll och aktiviteter kommer att tas fram i dialog med seniorerna och i samarbete med samordnarna för mötesplatserna, säger verksamhetsområdeschef Linda Löfkvist.

Till toppen av sidan