Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Kunskapsdag om demens

Den första oktober omvandlas Lidingö stadshus till ett inspirerande kunskapscentrum där du får ta del av ny forskning och moderna arbetssätt inom demensvård.

Den första oktober blir det en kunskapsdag om demens i Stadshuset. Då finns det möjlighet att träffa representanter från organisationer inom demensområdet, lyssna till föreläsare och ta del av goda exempel från äldreomsorgens verksamheter. Du kan delta hela dagen eller välja några av programpunkterna. Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig både till allmänhet och yrkesverksamma.

På programmet står bland annat en paneldiskussion om behovet av en kompetenshöjning för höjd kvalitet inom vården. Alzheimerfonden berättar om de senaste forskarrönen och forskare från Karolinska institutet finns på plats för att tala om sätt att förebygga demens. Vi får också ta del av personliga berättelser om vad det innebär att vara anhörig till någon som drabbats av demens.

Under hela dagen pågår också en utställning i entréhallen med deltagare från en rad olika organisationer och personal från Lidingö stad som informerar och svarar på frågor om demens.

Tid: Tisdag den 1 oktober kl. 08.30 – 17.30

Plats: Lidingö stadshus, entréhallen och Sessionssalen.

Alla programpunkter för kunskapsdagen om demens finns i programbladet.PDF (pdf, 68.1 kB)

 

Till toppen av sidan