Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Försiktigt öppnande av verksamheter

Nu har Lidingö stad beslutat att Mötesplats Centrum och Träffpunkten i Tor öppnas successivt. Till en början sker det i mindre skala och i den takt som smittspridning och vaccinationerna tillåter.

Lidingö stad har fattat beslut om en försiktig nystart av de öppna verksamheterna på Mötesplats Centrum och Träffpunkten Tor. I början blir det möjligheten att kunna fika i gemenskap. Ett försiktigt öppnande av inomhusaktiviteter kommer också att göras successivt. Det sker då till en början i mindre grupper om 3 till 4 personer.

- Vi inleder i en försiktig skala. Det finns ett starkt önskemål om sociala möten och vi planerar för möjligheten att kunna fika tillsammans. Men vi gör hela tiden en anpassning till rådande läge och rekommendationer, säger Hanna Hägerman, vikarierande chef för enheten förebyggande stöd.

Öppnandet ska göras med samma försiktighet som sommarkaféet på Hustegaholm, som kommer att nystarta sin verksamhet efter midsommar. Man hoppas att kunna komma i gång med fika i gemenskap på Mötesplats Centrum redan under nästa vecka, vecka 23, och bedriva verksamheten fem dagar i veckan.

- Många seniorer har upplevt ensamhet och isolering under pandemin. Det är därför av stor vikt att se över vilka verksamheter inom det förebyggande stödet som kan genomföras på ett sätt som ändå följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden (LP).

För att säkerställa att verksamheten öppnas på ett ansvarsfullt sätt kommer personal inom det förebyggande stödet att säkerställa att möbleringen följer rekommendationer och att avstånd hålls mellan kunder. All mat och fika till förtäring kommer att serveras genom en dörr eller ett fönster för att undvika att kunder går in och kunderna kommer själv få ta sitt kaffe utomhus.

Personalen ska också se till att hygienrutiner följs och att det finns handdesinfektion, handskar och munskydd åt personal.

För de grupper som träffas inomhus kommer det vara ett krav med munskydd och att man spritar av händer innan man går in i lokalen. Man måste intyga att man är fullt frisk vi tiden för besöket.

Information om vilka aktiviteter som är aktuella att öppna kommer att finnas på stadens webbplats och i nyhetsbrev.

Till toppen av sidan