Föreläsning: Tunga vikter för lättare ålderdom

Vi hälsar dig välkommen till en spännande föreläsning om hur du som senior kan få ett friskare och aktivare liv genom styrketräning. Efter föreläsningen kan du träffa utställare inom friskvård och representanter från öns intresseföreningar.

Missa inte höstens föreläsning som ger dig kunskap om vad du själv kan göra för att förbättra den egna hälsan. Du får lyssna till Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap med inriktning idrottsfysiologi och en av landets främsta experter och forskare inom fysisk träning och hälsa.

Medellivslängden i Sverige och i hela västvärlden har ökat stadigt under de senaste 250 åren och trenden håller i sig. Vi lever allt längre och vi vill alla förbli friska så långt upp i åren som möjligt. Det är kul att leva länge och med rätt sorts träning kan man behålla sin hälsa och livskvalité.

Ofta kopplar man åldersrelaterad ohälsa till hjärt- och kärlsjukdomar och cancer men faktum är att den absolut främsta orsaken för åldersrelaterad ohälsa är förändringar i rörelseapparaten – i skelett och i muskulaturen.

Tid och plats

Torsdag den 25 oktober, 13.00–16.30
Ansgarskyrkan, Odenvägen 3, Lidingö

Föreläsning: 13.30–15.00
Träffa utställare: 15.00–16.30

Varmt välkommen!

 

Under 2018-2019 arrangerar Lidingö stad fyra temaföreläsningar för allmänheten:

  • Ung på nätet (våren 2018)
  • Fysisk hälsa för seniorer (hösten 2018)
  • Psykisk ohälsa (våren 2019)
  • Våld i nära relation (hösten 2019).
Kontakt
Till toppen av sidan