Åter dags för Silviahemcertifiering

Sedan 2015 har Lidingö stads vård- och omsorgsboenden varit Silviahemcertifierade, det innebär att alla medarbetare oavsett om man är vård- och omsorgspersonal, städare eller chef har genomgått en utbildning i demensvård.

Att vara certifierad innebär också att man hela tiden arbetar enligt Silviahemmets metodik och att all ny personal får genomgå utbildningen i demensvård. I år var det dags för vård- och omsorgsboendena att omcertifiera sig. På Siggebogården hölls certifieringen nu i oktober. Eva Jönsson från Silviahemmet, delade ut certifikat. Det bjöds på tårta och snittar och Garagebandet stod för underhållningen. Alla som genomgått utbildningen under året fick sina diplom och givetvis fick varje avdelning också var sitt diplom.

- Det här är en kvalitetsstämpel på att vi har kunskap och förståelse om demensvård och det är viktigt för att kunna ge bästa möjliga stöd och omvårdnad till våra kunder, samt stötta deras anhöriga, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Högsätra vård- och omsorgsboende blev omcertifierade tidigare i år och under nästa år kommer Lidingö stads hemtjänst och servicehusen Baggebygård och Högsätra att omcertifieras.

Till toppen av sidan