Skriv ut
Dela

Anmäl dig till hälsosatsning för seniorer

Är du 65 år eller äldre och vill få in mer motion och rörelse i din vardag? Då kan du ansöka till hälsoprojektet, stadens satsning tillsammans med GIH-studenter och lokala träningsanläggningar som syftar till att inspirera öns seniorer till fysisk aktivitet.

Hälsoprojektet är en komma-igång-aktivitet för dig som är 65 år eller äldre och känner att du behöver stöd i att börja träna regelbundet. Oavsett om du har genomgått rehabilitering, stödjer någon anhörig eller bara har svårt att komma igång med din egen träning är du välkommen att delta.

Under våren 2018 deltar du i gruppträning under ledning av studenter från GIH. Hälsotester ingår i början och slutet av träningsperioden där studenterna handleds av lärare och läkare från GIH. Du tränar tillsammans med andra i grupper om 15–20 personer. Träningen anpassas till gruppens nivå, deltagarnas hälsotillstånd och anläggningarnas förutsättningar. Du tränar på måndagar och onsdagar mellan februari och april/maj på Mötesplats centrum, lokala friskvårdsanläggningar eller på GIH.

Anmälningsperiod är den 8 december 2018 – 11 januari 2019.

Läs mer om hälsoprojektet och anmäl dig.

Till toppen av sidan