Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nyhetsarkiv för Omsorg och stöd

Här hittar du samtliga nyheter som publicerats för området Omsorg och stöd de senaste två åren.


 • Information om Coronaviruset, covid-19. Uppdateras löpande.

  Information om corona­virus. Uppdateras löpande.


  Uppdaterad 25 februari 2021: Lidingö stad följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring det nya coronaviruset. Uppdaterad information som rör Lidingö specifikt samt Frågor & Svar, publiceras löpande vid behov på denna sida. För uppdaterad information generellt, då läget kan förändras, bör man vända sig till myndigheternas officiella kanaler.
  Läs mer

 • Äldreboendet Siggebogården

  Stark avrådan ersätter besöksförbud


  De särskilda boendena på Lidingö kommer inte att ansöka om ett förlängt besöksförbud. I stället är rekommendationen stark avrådan till besök. Särskilda rutiner kommer att utformas för att göra besöken så säkra som möjligt.
  Läs mer

 • Två personer som håller 2 meters avstånd

  Nya rekommendationer i Stockholms län


  Smittspridningen i Stockholm ökar kraftigt. Mellan vecka 6 och 7 har antal fall ökat med 27 procent och allt fler behöver sjukvård. Därför har smittskyddsläkaren i Region Stockholm beslutat om nya rekommendationer.
  Läs mer

 • Person som får en vaccinspruta i armen

  Vaccinationsläget på Lidingö


  Det är mycket frågor kring vaccin mot covid-19. På Lidingö löper vaccinationerna på enligt prioritetsordning. Det är Region Stockholm som prioriterar och planerar för vaccination och vårdcentralerna som kommer att utföra vaccinationerna. Man kan inte boka tid för vaccination, utan de grupper som ska vaccineras informeras om vaccinationen enligt turordning.
  Läs mer

 • Illustration par på en parkbänk

  Föreläsningar till stöd för anhöriga


  Nu satsar Lidingö stad i samverkan med andra kommuner i Stockholms län på en föreläsningsserie riktad till anhöriga. Digitala föreläsningar med olika inriktningar ska ge ökad kunskap och trygghet i rollen som anhörig.
  Läs mer

 • Kvinna i grå tröja flexar sina armmuskler för att visa på styrka

  Digital tematräff för seniorer


  Nu ger Mötesplats centrum en digital föreläsning på temat fysisk aktivitet. Vad säger forskningen och vad kan vi göra för att klara oss själva så länge som möjligt?
  Läs mer

 • Man går på isig väg med broddar

  Rekordmånga broddar utdelade


  Över 3500 utdelade broddar kommer att bli slutfacit då vinterns utdelning till öns seniorer är avklarad. Det är avsevärt många fler än tidigare år. Storlek M är redan slut.
  Läs mer

 • Bild på man som vaccineras

  Så genomförs vaccinationerna


  Vaccinationsarbetet pågår för fullt och allt fler grupper har påbörjat vaccinering. Det har också lett till ökad mängd rapporter om misstänkta bedrägerier.
  Läs mer

 • Vaccinationsspruta och medicinampuller

  God fart i vaccinationsarbetet


  Det pågår ett intensivt arbete med att vaccinera mot covid-19. Riskgrupperna på stadens särskilda boenden för äldre är klara med den första dosen. Vaccinationerna för den personal som är närmast dessa kommer att vara genomförd inom två veckor.
  Läs mer

 • Spruta med tre behållare 

  Vaccination är igång


  Vaccin mot covid-19 har nu påbörjats på Lidingö. Arbetet löper på enligt plan.
  Läs mer
Till toppen av sidan