Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nyhetsarkiv för Omsorg och stöd

Här hittar du samtliga nyheter som publicerats för området Omsorg och stöd de senaste två åren.


 • Buss för vaccinationer med personal utanför bussen

  Vaccinationsbuss för drop-in till Lidingö


  Den 28–29 oktober kommer en vaccinationsbuss för drop-in vaccinationer mot covid-19 till Lidingö. Bussen kommer att stå på Lejonvägen 15 och är öppen klockan 10.00- 17.00 båda dagarna. I första hand erbjuds vaccination till personal inom vård och omsorg men även andra personalgrupper och allmänheten är välkomna.
  Läs mer

 • Utredning om framtidens äldreomsorg presenterad


  Andelen äldre ökar, vi lever längre och har aktiva liv högre upp i åldrarna. Denna mycket positiva utveckling ställer nya krav på en väl fungerande omsorg och olika stödåtgärder. Nu presenteras en remissversion av utredningen som utgör starten på en resa mot framtidens boende för äldre och en utvecklad omsorg på Lidingö.
  Läs mer

 • Lokalpolisen Pontus Enbom i samtal.

  Polisen bjuder in till samtal


  Kom och prata trygghet och brottslighet med Norrmalmspolisen! På tisdag 12 oktober kan du träffa lokalpolisen mellan klockan 16 och 17 utanför biblioteket i stadshuset.
  Läs mer

 • Bild inifrån en aula. En grupp pensionärer sitter ner och tittar på en stor bildskärm där de kan se och lyssna på en forskare från Karolinska Institutet prata.

  Nytt pilotprojekt för seniorer drar igång


  Lidingö är som första kommun i landet med i en unik forskningsstudie om demens och hur förändringar av olika livsstilsfaktorer kan förebygga minnesproblematik hos riskgrupper. Under måndagen hölls en kick-off i Stadshuset för pilotprojektet "Träna hjärna!" med en grupp 65-plussare som framöver ska delta i olika aktiviteter.
  Läs mer

 • ISS lagar mat till äldreomsorgen


  En ny kostupphandling är genomförd och från den första november är det företaget ISS som lagar och levererar mat till stadens äldreboenden och matlådor till omsorgstagare inom hemtjänsten. I och med detta avslutas avtalet med Sodexo.
  Läs mer

 • Fyra seniorer och ett filmteam på Siggebogården dricker kaffe runt ett bord.

  Tv-inspelning på Siggebogården


  På Siggebogården hamnade fyra seniorer i blickpunkten när en filminspelning ägde rum torsdagen den 2 september. Det var Sveriges Television som spelade in för en programserie om hållbar konsumtion för UR som ska visas på SVT nästa år.
  Läs mer

 • äldre dam yogar utomhus

  Mötesplats Centrum öppnar gradvis


  Mötesplats Centrum öppnar för förbokade evenemang av olika slag. Det beslutade Lidingö stad på tisdagen. Även drop in-verksamheten öppnar så att äldre på Lidingö kan träffa bland andra den digitala lotsen och syn- och hörselinstruktör i stadshuset.
  Läs mer

 • porträtt av Hampus Kvist

  Ny digital lots för äldre


  Hej Hampus Kvist, välkommen till Lidingö och din nya arbetsplats som digital lots för seniorer på Mötesplats Centrum.
  Läs mer

 • Ta hand om varandra i höst


  I veckan börjar höstterminen och många återvänder efter semestern. Tyvärr är det en ökad smittspridning av coronaviruset i länet. Vi måste fortsätta hålla i och hålla ut.
  Läs mer

 • Två par ben med vita och svarta jeans

  Trygg och säker sommar för ungdomar


  Äntligen är sommaren här! En tid för ledighet och roliga aktiviteter, men också en tid då ungdomar kan komma i kontakt med alkohol och narkotika. Det är även en tid då deras nyfikenhet kan leda dem in i nya och ibland farliga situationer. Då är det viktigt att vi vuxna är extra uppmärksamma och aktiva för att skapa en trygg sommar för våra unga.
  Läs mer
Till toppen av sidan