Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nyhetsarkiv för Omsorg och stöd

Här hittar du samtliga nyheter som publicerats för området Omsorg och stöd de senaste två åren.


 • Äldreboendet Siggebogården

  Sämre ordning vid besök på äldreboenden


  I takt med att pandemiläget ljusnat har respekten för besöksrutinerna på stadens vård- och omsorgsboenden minskat. Smittläget är fortfarande allvarligt på Lidingö och personalen på våra boenden uppmanar nu besökarna att följa rutinerna.
  Läs mer

 • Våra anhörigkonsulenter

  Föreläsningar för anhöriga


  Våra anhörigkonsulenter kan hjälpa dig med vägledande samtal, anhöriggrupper och stödsamtal. De ingår även i ett stort nätverk där man får ta del av föreläsningar och seminarier som kan vara till hjälp för dig som närstående.
  Läs mer

 • Äldre personer dansar lyckligt.

  Enkät om att bli äldre på Lidingö


  Inom kort kommer en enkät att skickas ut till ett antal slumpvis utvalda Lidingöbor över 55 år. Enkäten ingår i ett långsiktigt arbete som staden gör för att Lidingöbor ska fortsätta trivas också på äldre dagar på ön. Enkäten landar i brevlådan och kan besvaras antingen per brev eller digitalt.
  Läs mer

 • Varningstriangel

  Varning för stöld och bedrägeri


  Polisen går nu ut och varnar för bedragare som främst riktar in sig på äldre personer.
  Läs mer

 • Äldreboendet Siggebogården

  Vaccinationerna innebär en stor lättnad


  Nu är första fasen av vaccinationerna i stort sett genomförd. Kunderna och personal på stadens särskilda boenden för äldre har fått sina doser och resultatet är påfallande. I nuläget finns ingen, varken bland de boende eller personalen, som är konstaterat positiv för Covid-19.
  Läs mer

 • Information om Coronaviruset, covid-19. Uppdateras löpande.

  Information om corona­virus. Uppdateras löpande.


  Uppdaterad 12 maj 2021: Lidingö stad följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring det nya coronaviruset. Uppdaterad information som rör Lidingö specifikt samt Frågor & Svar, publiceras löpande vid behov på denna sida. För uppdaterad information generellt, då läget kan förändras, bör man vända sig till myndigheternas officiella kanaler.
  Läs mer

 • Vaccinering av 80-åringar eller äldre


  Nu inleds nästa steg i vaccineringen mot covid-19. Under vecka 10 öppnade bokningen för personer födda 1941 eller tidigare, och som därmed tillhör målgruppen 80 år eller äldre.
  Läs mer

 • Två personer som håller 2 meters avstånd

  Nya rekommendationer i Stockholms län


  Smittspridningen i Stockholm ökar kraftigt. Mellan vecka 6 och 7 har antal fall ökat med 27 procent och allt fler behöver sjukvård. Därför har smittskyddsläkaren i Region Stockholm beslutat om nya rekommendationer.
  Läs mer

 • Kvinna i grå tröja flexar sina armmuskler för att visa på styrka

  Digital tematräff för seniorer


  Nu ger Mötesplats centrum en digital föreläsning på temat fysisk aktivitet. Vad säger forskningen och vad kan vi göra för att klara oss själva så länge som möjligt?
  Läs mer

 • Man går på isig väg med broddar

  Rekordmånga broddar utdelade


  Över 3500 utdelade broddar kommer att bli slutfacit då vinterns utdelning till öns seniorer är avklarad. Det är avsevärt många fler än tidigare år. Storlek M är redan slut.
  Läs mer
Till toppen av sidan