Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nyhetsarkiv för Omsorg och stöd

Här hittar du samtliga nyheter som publicerats för området Omsorg och stöd de senaste två åren.

 • 2020-09-17
  Information om Coronaviruset, covid-19. Uppdateras löpande.

  Information om coronavirus


  Uppdaterad 17 september 2020: Lidingö stad följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring det nya coronaviruset. Uppdaterad information som rör Lidingö specifikt samt Frågor & Svar, publiceras löpande vid behov på denna sida. För uppdaterad information generellt, då läget kan förändras, bör man vända sig till myndigheternas officiella kanaler.
  Läs mer
 • 2020-08-28
  Boule bollar på en sandplan

  Mötesplats centrum öppnar i begränsad skala


  Vissa aktiviteter inom enheten äldre och förebyggande stöd kommer att återupptas från den 8 september. Genom att begränsa antalet deltagare, kräva föranmälan, ses utomhus och förlägga aktiviteterna utspritt över ön, säkerställs ett så säkert öppnade som möjligt för våra mest sårbara grupper.
  Läs mer
 • 2020-08-25
  Skadat hjärta. Våld är aldrig OK.

  Lidingö i kampanj mot våld i nära relationer


  Lidingö och sex andra kommuner norr om Stockholm har gått ihop för att nå ut till sina invånare och erbjuda stöd till den som drabbas av våld i nära relationer. Den 17 augusti startar den gemensamma informationskampanjen ”Våld är aldrig OK”.
  Läs mer
 • 2020-06-10

  Stegvis öppnande av dagliga verksamheter


  De dagliga verksamheterna Aktivera och Träffpunkten har varit stängda sedan den 30 mars på grund av rådande coronapandemi. Nu kan verksamheterna successivt börja öppnas igen.
  Läs mer
 • 2020-06-09
  Två par ben med vita och svarta jeans

  Trygg sommar för tonåringar


  Sommaren är här! En tid för ledighet och roliga aktiviteter, men också en tid då ungdomar kan komma i kontakt med alkohol och narkotika. Det är även en tid då deras nyfikenhet kan leda dem in i nya och ibland svåra situationer som kan innefatta skadegörelse eller annan brottslighet. Som vårdnadshavare är det viktigt att vara extra uppmärksam och aktiv för att skapa en trygg sommar för de unga!
  Läs mer
 • 2020-05-20

  Boendeformerna för äldre utvecklas


  Lidingöborna håller sig friskare längre och blir allt äldre. Det är en positiv utveckling men kräver att boendeformerna ses över för att möta framtidens behov och önskemål. Den 20 maj 2020 föreslog kommunstyrelsens arbetsutskott en utveckling av boendekonceptet för att på sikt omvandla serviceboenden till utvecklade seniorboenden.
  Läs mer
 • 2020-04-30

  Åtta konkreta tips till tonårsföräldrar


  Nu börjar festsäsongen för många ungdomar med studentfester, skolavslutningar och sköna grillkvällar. Valborgshelgen är en helg där många unga kommer i kontakt med alkohol, en del för första gången.
  Läs mer
 • 2020-04-28
  Kvinna tittar ut från sin ytterdörr och ler mot en besökande person från hemtjänsten.

  Hemtjänsten anpassar sig i coronatider


  Hemtjänsten är en av stadens verksamheter där personalen inte kan arbeta hemifrån. I dessa speciella tider är vi noga med hygienen och att hålla avstånd, allt för att kunna fortsätta finnas där för de som behöver hjälp i hemmet.
  Läs mer
 • 2020-04-28
  Två händer håller om en mugg.

  Anhörigstöd under Coronakrisen


  Du som hjälper en närstående kan ibland behöva eget stöd för att orka. Vi erbjuder bland annat vägledande samtal, anhöriggrupper, stödsamtal. Anhörigstödet är gratis och till för dig som bor på Lidingö.
  Läs mer
 • 2020-04-28
  Kvinna som kastar upp gula höstlöv

  Valfrihet kring bostad med särskild service


  Omsorgs- och socialnämnden beslutade den 18 juni 2019 om att införa valfrihetssystem inom bostad med särskild service för vuxna enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS.) Kommunfullmäktige har nu beslutat om ersättningsmodell för detta och valfrihet inom bostad med särskild service för vuxna kommer därför att införas på Lidingö med start den 1 juli 2020.
  Läs mer
Till toppen av sidan