Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nyhetsarkiv för Omsorg och stöd

Här hittar du samtliga nyheter som publicerats för området Omsorg och stöd de senaste två åren.

 • 2020-11-27
  Christian Dahlström

  Lyckad föreläsning om psykisk ohälsa


  Journalisten Christian Dahlström har utsetts till Årets folkbildare 2019 och är just nu en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom psykisk ohälsa. Gårdagens uppskattade föreläsning handlade om både hans personliga erfarenheter och vetenskapen bakom psykiska sjukdomar.
  Läs mer
 • 2020-11-26
  Information om Coronaviruset, covid-19. Uppdateras löpande.

  Information om coronavirus. Uppdateras löpande.


  Uppdaterad 26 november 2020: Lidingö stad följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring det nya coronaviruset. Uppdaterad information som rör Lidingö specifikt samt Frågor & Svar, publiceras löpande vid behov på denna sida. För uppdaterad information generellt, då läget kan förändras, bör man vända sig till myndigheternas officiella kanaler.
  Läs mer
 • 2020-11-23
  Bild på broddar på någon som går nedför en trappa

  Gratis broddar till seniorer


  Nu är halksäsongen här och även i år delar vi ut broddar gratis till alla Lidingöbor som fyllt 65 år. Det görs för att förebygga och minska antalet fallolyckor.
  Läs mer
 • 2020-11-20

  Allmänna råd förlängs till 13 december


  Smittspridningen i samhället och på Lidingö i synnerhet är fortsatt hög. Nu måste vi hjälpas åt att hålla i och hålla ut. Bara tillsammans kan vi bryta smittkedjan.
  Läs mer
 • 2020-11-19

  Extra ersättning till daglig verksamhet


  Deltagarna i daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionsnedsatta, får en extra habiliteringsersättning för 2020. Det är sammanlagt 230 000 kronor som fördelas på 156 personer.
  Läs mer
 • 2020-10-07
  Illustration på person som bär på ett hjärta.

  Maria och Anita stödjer anhöriga


  När en person i din närhet behöver ditt stöd kan det kännas tungt för dig som anhörig. Du kan själv behöva någon att vända dig till med dina tankar och funderingar. På Lidingö finns hjälp att få bara ett telefonsamtal bort.
  Läs mer
 • 2020-09-30
  Äldreboendet Siggebogården

  Rekommendationer vid hävt besöksförbud


  Regeringen har beslutat att det från den 1 oktober är möjligt att besöka närstående på särskilda boenden. Besöksförbudet har för många varit påfrestande, vi förstår att längtan är stor och att det är många som är angelägna om att få komma på besök.
  Läs mer
 • 2020-09-22
  Siggebogårdens entré

  Besöksförbudet på äldreboenden hävs


  Regeringen har beslutat att besöksförbudet på landets äldreboenden ska upphöra från den 1 oktober. Beslutet grundar sig bland annat på att smittspridningen av covid-19 minskat i samhället, man har också vägt in de hälsorisker som uppstår när de äldre inte får träffa sina närstående.
  Läs mer
 • 2020-08-28
  Boule bollar på en sandplan

  Mötesplats centrum öppnar i begränsad skala


  Vissa aktiviteter inom enheten äldre och förebyggande stöd kommer att återupptas från den 8 september. Genom att begränsa antalet deltagare, kräva föranmälan, ses utomhus och förlägga aktiviteterna utspritt över ön, säkerställs ett så säkert öppnade som möjligt för våra mest sårbara grupper.
  Läs mer
 • 2020-08-25
  Skadat hjärta. Våld är aldrig OK.

  Lidingö i kampanj mot våld i nära relationer


  Lidingö och sex andra kommuner norr om Stockholm har gått ihop för att nå ut till sina invånare och erbjuda stöd till den som drabbas av våld i nära relationer. Den 17 augusti startar den gemensamma informationskampanjen ”Våld är aldrig OK”.
  Läs mer
Till toppen av sidan