Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Gratis broddar till seniorer 65+

Plötsligt kom vintern och halkan. Som traditionen bjuder delar Lidingö stad ut gratis broddar till alla Lidingöbor som fyllt 65.

Det är enheten för äldre och förebyggande stöd som även i år har uppdraget att organisera utdelningen av broddar till öns seniorer.

Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden, tycker att detta är en god investering som mer än väl uppvägs av de tydligt positiva effekterna med färre fallolyckor.

- Det minskar risken för lidande för den enskilde och ger besparingar för sjukvården, säger hon. Att äldre känner sig tryggare och kan röra sig ute i större omfattning är andra effekter som påverkar folkhälsan positivt.

- Vi ser ett stort värde i att fler bär broddar när vi står inför kyla och halksäsong, säger Katarina Ruben Ahldén, enhetschef för äldre och förebyggande stöd. Det här är ett bra sätt att förebygga fallskador.

Här delar vi ut broddarna

Gratis broddar finns att hämta på Mötesplats centrum, stadshusets entréplan. Utdelning sker vardagar fram till jul, klockan 10.00-15.00. Gäller så långt lagret räcker.

Frågor besvaras på telefon 08-731 31 32.

Välkommen!

Till toppen av sidan